HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSaftig BBQ Kylling
topBanner
Saftig BBQ-kylling

Saftig BBQ-kylling

med fyldig maisris og ranchdressing

Dagens middag fører tankene til en amerikansk diner. Den saftige kyllingen smelter i munnen og får en fantastisk smak av BBQ-glasuren. Vi serverer kylling med luftig maisris med vårløk og en hjemmelaget ranchdressing.

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:SulfitterSennepEggMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Mais

2 stk

Tomat

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

60 g

BBQ-saus

(InneholderSulfitter, Sennep)

1 pose

Gressløk

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

1 stk

Vårløk

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier857 kcal
Energi (kj)3586 kj
Fett36.85 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater86.7 g
Sukker19.5 g
Protein44.03 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i kjelen i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Skjær tomat i 1 cm store biter. Hell væsken av mais. Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk gressløk. Bland yoghurt, aioli og halvparten av gressløken i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Legg kyllingbryst mellom to ark bakepapir. Bank kyllingen med en kjøtthammer eller kjevle, til jevn og ca. 2 cm tykk.

3

Varm opp en stekepanne på høy varme. Stek mais i 3-4 min. Overfør til en tallerken og sett til side.

4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne. Stek kylling i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt. Krydre kylling med en klype salt og pepper. Tilsett BBQ-saus og bland godt med kyllingen. Ta stekepannen av varmen. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Bland mais og vårløk i kjelen med ris. Smak til med salt og pepper.

6

Anrett ris og BBQ-kylling på tallerkener. Øs over eventuelt resterende saus fra stekepannen. Topp med tomat og resterende gressløk. Drypp over en klatt ranchdressing.