Dill- og sitronpanert torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dill- og sitronpanert torsk

Dill- og sitronpanert torsk

med pommes frites og grønn salat

Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Sennep
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

15 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Tomat

60 g

Salatblanding

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

500 g

Poteter

1 pose

Dill

½ stk

Sitron

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier666 kcal
Energi (kj)2786 kj
Fett35.45 g
Mettet fett3.8 g
Karbohydrater53.61 g
Sukker5.8 g
Protein31.54 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Rivjern

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til tynne pommes frites. Legg potetene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, eller til gyldne.

Bland urtepanko
2

Finhakk dill. Riv en klype sitronskall [1/2 stk, 2P] og skjær sitron i båter. Finhakk eller press hvitløk. Bland dill, panko [1/2 pose, 2P], sitronskall, hvitløk og olivenolje* [2 tbsp | 4 tbsp] i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Paner fisk
3

Tørk fisken med papir. Legg fisken med skinnet ned på et nytt stekebrett med bakepapir. Strø urtepanko over fisken. Press forsiktig så det fester seg. TIPS: Litt av pankoen vil falle av på stekebrettet, men det kan du bruke senere! 

Bak fisk
4

Når pommes frites har 10 min igjen, bak fisken i ovnen i 6-10 min. VIKTIG: Fisken er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.

Bland salat
5

Grovhakk tomat. Bland en skvett olivenolje*, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en skål. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*. Bland inn tomat og salatblanding, og rør godt. TIPS: Rør salaten rett før servering, så holder den seg sprø.

Server
6

Fordel dill- og sitronpanert torsk, pommes frites og grønn salat på tallerkener. Strø over resterende skorpe fra stekingen med majones på siden.