Skip to main content
Sprø fiskekaker og grønn salat
Sprø fiskekaker og grønn salat

Sprø fiskekaker og grønn salat

med kremet dilldipp inspirert av Bulbasaur

Fiskekaker er en ekte klassiker: Saftige, milde og alltid en favoritt blant store og små. Disse lages av hysefileter, smaksettes med grovmalt pepper og stekes gylne i panna. Vi serverer dem med ovnsbakte rotfruktfries, en frisk grønn salat med reddiker og en kremet dipp med dill og hvitløk.

Tags:
Spis meg først
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Hvitløk

1 stk

Salat

250 g

Hyse

(Inneholder: Fisk)

2 stk

Gulrot

2 stk

Rødbete

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

75 g

Reddiker

1 stk

Dill

1 stk

Pastinakk

2 g

Grovmalt pepper

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

1 stk

Egg til fiskekaker

½ ts

Salt til fiskekaker

1 ss

Mel til fiskekaker

1 ss

Smør til steking

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier641 kcal
Energi (kj)2683 kj
Fett30.7 g
Mettet fett9.6 g
Karbohydrater47.2 g
Sukker23 g
Protein42 g
Natrium107.2 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfruktfries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot, rødbete og pastinakk (uskrelte) i 2 cm tynne staver.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Bland fiskefarse
2

Finhakk fisk på et eget skjærebrett.

Bland fisk, egg, brødrasp, grovmalt pepper, salt og hvetemel i en mellomstor skål.

Sett i kjøleskapet.

TIPS: Jo finere du hakker fisken, desto bedre.

Forbered grønnsaker
3

Skjær reddiker i tynne skiver.

Skjær rotdelen av salat og finhakk bladene.

Finhakk dill.

Finhakk eller press hvitløk.

Legg salat og reddiker over i en stor skål.

Stek fiskekaker
4

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Form farse til 3-4cm tykke fiskekaker (3 per person).

Stek fiskekaker i 4-5 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Fiskekakene går lett i stykker, så ikke snu dem for ofte.

Bland dipp
5

I mellomtiden, bland yoghurt, majones, dill, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Tilsett olivenolje og salt i skålen med salat og bland godt.

Server
6

Anrett fiskekaker, rotfruktfries, salat og dipp på tallerkener.