Fiskekaker er en ekte klassiker: Saftige, milde og alltid en favoritt blant store og små. Disse lages av hysefileter, smaksettes med grovmalt pepper og stekes gylne i panna. Vi serverer dem med ovnsbakte rotfruktfries, en frisk grønn salat med reddiker og en kremet dipp med dill og hvitløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Hvitløk
1 stk
Salat
250 g
Hyse
(Inneholder: Fisk)
2 stk
Gulrot
2 stk
Rødbete
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
75 g
Reddiker
1 stk
Dill
1 stk
Pastinakk
2 g
Grovmalt pepper
½ ts
Salt til grønnsaker
1 stk
Egg til fiskekaker
½ ts
Salt til fiskekaker
1 ss
Mel til fiskekaker
1 ss
Smør til steking
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot, rødbete og pastinakk (uskrelte) i 2 cm tynne staver.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Finhakk fisk på et eget skjærebrett.
Bland fisk, egg, brødrasp, grovmalt pepper, salt og hvetemel i en mellomstor skål.
Sett i kjøleskapet.
TIPS: Jo finere du hakker fisken, desto bedre.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Skjær rotdelen av salat og finhakk bladene.
Finhakk dill.
Finhakk eller press hvitløk.
Legg salat og reddiker over i en stor skål.
Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Form farse til 3-4cm tykke fiskekaker (3 per person).
Stek fiskekaker i 4-5 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Fiskekakene går lett i stykker, så ikke snu dem for ofte.
I mellomtiden, bland yoghurt, majones, dill, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.
Tilsett olivenolje og salt i skålen med salat og bland godt.
Anrett fiskekaker, rotfruktfries, salat og dipp på tallerkener.