Skip to main content
Flammende rigatoni

Flammende rigatoni

med halloumi, tomat, sterk chili og urter inspirert av Mega Camerupt

Sulten? Bra, for på under en halvtime kommer du til å nyte en stor tallerken full av masse godt. Vi lager en nydelig saus med fløte, cherrytomater, løk, tomatpuré og mange gode krydder. For å gjøre det enkelt blander vi rigatoni, stekt halloumi og den nydelige sausen rett i stekepannen - så er maten klar.

Tags:
Rask
Vegetar
Barnevennlig
Comfort Food
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ g

Chiliflak

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

½ stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

1 stk

Oregano

125 g

Cherrytomater

250 g

Halloumi

(Inneholder: Melk)

180 g

Rigatoni

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

35 g

Tomatpure

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier988 kcal
Energi (kj)4135 kj
Fett54 g
Mettet fett29.8 g
Karbohydrater78.6 g
Sukker14 g
Protein43.6 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek halloumi
2

I mellomtiden, skjær halloumi i 2 cm biter.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi, snu av og til, i 6-7 min, eller til gylne. Sett til side på en tallerken.

Forbered råvarer
3

Skjær rødløk i tynne skiver.

Del cherrytomater i to.

Finhakk eller press hvitløk.

Plukk oreganoblader.

Lag saus
4

Varm opp olivenolje i stekepannen på middels varme.

Stek løk og hvitløk i 2-3 min, til blankt. Rør inn tomatpuré og Hvitløksflørt. Stek i 1 min.

Rør inn matfløte, cherrytomater, grønnsaksbuljong, halvparten av oreganoen, en stor klype chiliflak og salt, og la småkoke til pastaen er ferdig, ca. 1-2 min.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Bland sammen
5

Når pastaen er ferdig, bland pastavanntomat og pasta med sausen i stekepannen. Kok i 1-2 min, eller til sausen tykner.

Smak til med en klype salt og pepper.

Fjern fra varmen og rør inn halloumi.

Server
6

Anrett halloumipasta i dype tallerkener.

Pynt med fersk oregano og en klype chiliflak om ønskelig.