Sulten? Bra, for på under en halvtime kommer du til å nyte en stor tallerken full av masse godt. Vi lager en nydelig saus med fløte, cherrytomater, løk, tomatpuré og mange gode krydder. For å gjøre det enkelt blander vi rigatoni, stekt halloumi og den nydelige sausen rett i stekepannen - så er maten klar.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ g
Chiliflak
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
½ stk
Løk
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Hvitløk
1 stk
Oregano
125 g
Cherrytomater
250 g
Halloumi
(Inneholder: Melk)
180 g
Rigatoni
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
35 g
Tomatpure
1 dl
Spart pastavann
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær halloumi i 2 cm biter.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek halloumi, snu av og til, i 6-7 min, eller til gylne. Sett til side på en tallerken.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Del cherrytomater i to.
Finhakk eller press hvitløk.
Plukk oreganoblader.
Varm opp olivenolje i stekepannen på middels varme.
Stek løk og hvitløk i 2-3 min, til blankt. Rør inn tomatpuré og Hvitløksflørt. Stek i 1 min.
Rør inn matfløte, cherrytomater, grønnsaksbuljong, halvparten av oreganoen, en stor klype chiliflak og salt, og la småkoke til pastaen er ferdig, ca. 1-2 min.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Når pastaen er ferdig, bland pastavanntomat og pasta med sausen i stekepannen. Kok i 1-2 min, eller til sausen tykner.
Smak til med en klype salt og pepper.
Fjern fra varmen og rør inn halloumi.
Anrett halloumipasta i dype tallerkener.
Pynt med fersk oregano og en klype chiliflak om ønskelig.