Klassisk hakkebiff
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
30 g
Panko paneringsmel
500 g
Poteter
½ pose
Dill
150 ml
Matfløte
1 stk
Gulrot
250 g
Brokkoli
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Kjøttbuljong
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 ss
Smør (steg 1)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann*. Del poteter i to. Legg poteter i kjelen med en klype salt*. Senk til middels lav varme og kok poteter i 15-20 min. Hell av vannet og rør inn smør* [1 ss | 2 ss]. Sett til side med lokk for å holde på varmen.
Skjær gulrot i tynne halve skiver. Skjær brokkoli i små buketter. Fordel gulrot og brokkoli på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bland godt sammen og bak i ovnen i 10-15 min, til møre.
Bland kjøttdeig, panko, Hvitløksflørt, egg* [1 stk | 2 stk], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en skål. Form blandingen til 1 jevn hakkebiff per person (ca. 2 cm tykke). Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek hakkebiffer i 5-6 min på hver side, til gjennomstekt. Overfør til tallerken. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Finhakk dill [1/2 pose, 2P]. Bland dill (spar litt til pynt) med potetene i kjelen.
Varm opp stekepannen til middels varme. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kjøttbuljong og en stor klype pepper*. Kok i 4-5 min, til sausen begynner å tykne. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett hakkebiff, ovnsbakte grønnsaker og dillpoteter på tallerkener. Øs over kremet saus og pynt med resterende dill.