Klassisk hakkebiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk hakkebiff

Klassisk hakkebiff

med dillpoteter og ovnsbakte grønnsaker

Klassisk hakkebiff

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

30 g

Panko paneringsmel

500 g

Poteter

½ pose

Dill

150 ml

Matfløte

1 stk

Gulrot

250 g

Brokkoli

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Kjøttbuljong

250 g

Kjøttdeig av storfe

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier825 kcal
Energi (kj)3451 kj
Fett45 g
Mettet fett21.1 g
Karbohydrater66.9 g
Sukker22.9 g
Fiber9.7 g
Protein42.5 g
Kolesterol0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann*. Del poteter i to. Legg poteter i kjelen med en klype salt*. Senk til middels lav varme og kok poteter i 15-20 min. Hell av vannet og rør inn smør* [1 ss | 2 ss]. Sett til side med lokk for å holde på varmen.

Ovnsbak grønnsaker
2

Skjær gulrot i tynne halve skiver. Skjær brokkoli i små buketter. Fordel gulrot og brokkoli på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bland godt sammen og bak i ovnen i 10-15 min, til møre.

Lag hakkebiff
3

Bland kjøttdeig, panko, Hvitløksflørt, egg* [1 stk | 2 stk], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en skål. Form blandingen til 1 jevn hakkebiff per person (ca. 2 cm tykke). Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek hakkebiffer i 5-6 min på hver side, til gjennomstekt. Overfør til tallerken. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland dillpoteter
4

Finhakk dill [1/2 pose, 2P]. Bland dill (spar litt til pynt) med potetene i kjelen.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen til middels varme. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kjøttbuljong og en stor klype pepper*. Kok i 4-5 min, til sausen begynner å tykne. Smak til med salt* og pepper*.

Server
6

Anrett hakkebiff, ovnsbakte grønnsaker og dillpoteter på tallerkener. Øs over kremet saus og pynt med resterende dill.