HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMiddelhavskylling
topBanner
Middelhavskylling

Middelhavskylling

med gresk salat & couscous

Tags:Rask
Allergener:Nøtterglutenmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Basilikum

20 g

Valnøtter

(InneholderNøtterKan inneholdesesam, peanøtter)

4 g

Middelhavsdrøm

100 g

Couscous

(Inneholdergluten)

1 stk

Sitron

300 g

kyllingbryst

1 stk

Agurk

2 stk

Gresk salatost

(Inneholdermelk)

½ stk

Tomat

1 ss

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Olivenolje* (steg 4)

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier544.56 kcal
Energi (kj)2278.4392 kj
Fett17.199 g
Mettet fett2.4 g
Karbohydrater44.8465 g
Sukker7.6 g
Protein43.99 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk tomat og agurk. Skjær rødløk [½ stk, 2P] i tynne skiver. Grovhakk valnøtter. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Bland kylling, middelhavsdrøm, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål.  VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

2

Kok opp en kjele med vann* [2,5 dl | 5 dl] og buljong. Tilsett couscous og en skvett olivenolje*. Rør godt før du legger lokk på og fjerner kjelen fra varmen. La hvile i 5 min, eller til vannet er absorbert.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Finhakk basilikum. Bland tomat, agurk, rødløk, valnøtter, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Smuldre over gresk salatost og bland godt. Bland basilikum, olivenolje* [1 spsk | 2 spsk], en stor skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en liten skål.

5

Når couscousen er ferdig, bland inn sitronskall og en klype salt* og pepper*. Rør med en gaffel.

6

Fordel middelhavskylling, couscous og gresk salat på tallerkener. Drypp over basilikumdressing.