Skip to main content
Rask kjøttdeigchili

Rask kjøttdeigchili

med langkornet ris og mild rømmedressing

En meksikansk klassiker som hele familien vil elske. Denne chiligryta består av kjøttdeig og kidneybønner som får godgjøre seg i en fyldig tomatbasert saus med texmex-krydder. Gryta serveres på en seng luftig ris, og toppes med en klatt sitrusfruktyoghurt og et dryss koriander.

Tags:
Kort forberedelse
Rask
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
10 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitrusfrukt

2 stk

Gulrot

1 stk

Koriander

195 g

Kidneybønner

150 g

Langkornet hvit ris

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

195 g

Hakkede tomater

4 g

Buljong

2 g

Røkt paprikapulver

5 g

Tex-Mex

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Hvitløk

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

½ ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

¼ ts

Sukker til saus

Næringsinnhold

Kalorier807 kcal
Energi (kj)3376 kj
Fett31.2 g
Mettet fett12.4 g
Karbohydrater90.4 g
Sukker13.7 g
Protein37.1 g
Natrium900.7 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Hell væske av kidneybønner og skyll.

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk koriander.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek kjøttdeig med gulrot og en klype salt i 4-5 min, eller til brunet.

Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Bland rømmedressing
4

I mellomtiden, skjær sitrusfrukt i båter.

Bland rømme, en skvett sitrusfruktsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.

Lag saus
5

Tilsett Tex-Mex, buljong, røkt paprikapulver, chiliflak, hakkede tomater, vann, salt og sukker i stekepannen.

Tilsett kidneybønner og la småkoke i 3-4 min, eller til sausen tykner.

Smak til med en klype pepper.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett ris i skåler og topp med chiligryte.

Garner med koriander og server med en klatt rømme og sitrusfruktbåter.