En meksikansk klassiker som hele familien vil elske. Denne chiligryta består av kjøttdeig og kidneybønner som får godgjøre seg i en fyldig tomatbasert saus med texmex-krydder. Gryta serveres på en seng luftig ris, og toppes med en klatt sitrusfruktyoghurt og et dryss koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitrusfrukt
2 stk
Gulrot
1 stk
Koriander
195 g
Kidneybønner
150 g
Langkornet hvit ris
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
195 g
Hakkede tomater
4 g
Buljong
2 g
Røkt paprikapulver
5 g
Tex-Mex
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Hvitløk
½ g
Chiliflak
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
½ ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
¼ ts
Sukker til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Hell væske av kidneybønner og skyll.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk koriander.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kjøttdeig med gulrot og en klype salt i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
I mellomtiden, skjær sitrusfrukt i båter.
Bland rømme, en skvett sitrusfruktsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.
Tilsett Tex-Mex, buljong, røkt paprikapulver, chiliflak, hakkede tomater, vann, salt og sukker i stekepannen.
Tilsett kidneybønner og la småkoke i 3-4 min, eller til sausen tykner.
Smak til med en klype pepper.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Anrett ris i skåler og topp med chiligryte.
Garner med koriander og server med en klatt rømme og sitrusfruktbåter.