Skip to main content
Nordafrikansk linsegryte
Nordafrikansk linsegryte

Nordafrikansk linsegryte

med sprø kikærter og lune naanbrød

Dra på en kulinarisk reise til Nord-Afrika med vår krydrede linse- og kikertgryte. Vi serverer gryta med varme naanbrød rett fra ovnen, en klatt yoghurt og fersk persille. En perfekt rett på kjølige kvelder.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Selleri
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Saha-Ras

390 g

Kikerter

10 g

Ingefærpasta

100 g

Røde linser

390 g

Hakkede tomater

4 g

Røkt paprikapulver

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

½ g

Chiliflak

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

60 g

Spinat

1 stk

Bladpersille

2 stk

Naanbrød

(Inneholder: Melk, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kikerter

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til saus

¼ ts

Sukker til saus

4.5 dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier916 kcal
Energi (kj)3832 kj
Fett25.6 g
Mettet fett5.2 g
Karbohydrater121.2 g
Sukker20.7 g
Protein36.1 g
Natrium1349.2 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak kikerter
1

Forvarm oven til 220°C/ 200°C (varmluft).

Skyll kikerter og tørk med et håndkle.

Overfør halvparten av kikertene til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med halvparten av røkt paprikapulver og en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gylne.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skrell og riv løk grovt.

Skyll røde linser.

Stek linser
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, ingefærpasta og gulrot i 3-4 min, eller til mykt.

Tilsett røde linser, Saha-Ras, resterende kikerter, chiliflak, buljong og resterende røkt paprikapulver. Rør godt og stek i 1 min, eller til velduftende.

TIPS: Liker du ikke sterk mat? Reduser eller dropp chilien!

Lag saus
4

Tilsett hakkede tomater, salt, sukker og vann.

Kok opp og deretter senk varmen til middels. La putre i 20-22 min, eller til linsene er myke og sausen har tyknet.

Smak til med salt og pepper.

Tilsett spinat
5

I mellomtiden, legg naanbrød direkte på en rist og varm i ovnen i 4-5 min, eller til gjennomvarme.

Finhakk persille.

Skyll spinat og tilsett den i linsegryten sammen med halvparten av kikertene rett før servering.

TIPS: Pensle naanbrødene med en klatt smør før steking for å gjøre dem ekstra myke.

Server
6

Anrett linsegryte i skåler.

Topp med ovnsbakte kikerter, en klatt yoghurt og et dryss persille.

Skjær naanbrød i to og server ved siden av.