Dra på en kulinarisk reise til Nord-Afrika med vår krydrede linse- og kikertgryte. Vi serverer gryta med varme naanbrød rett fra ovnen, en klatt yoghurt og fersk persille. En perfekt rett på kjølige kvelder.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Saha-Ras
390 g
Kikerter
10 g
Ingefærpasta
100 g
Røde linser
390 g
Hakkede tomater
4 g
Røkt paprikapulver
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
½ g
Chiliflak
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
60 g
Spinat
1 stk
Bladpersille
2 stk
Naanbrød
(Inneholder: Melk, Gluten)
¼ ts
Salt til kikerter
1 ss
Olje til steking
½ ts
Salt til saus
¼ ts
Sukker til saus
4.5 dl
Vann til saus
Forvarm oven til 220°C/ 200°C (varmluft).
Skyll kikerter og tørk med et håndkle.
Overfør halvparten av kikertene til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med halvparten av røkt paprikapulver og en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gylne.
I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skrell og riv løk grovt.
Skyll røde linser.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, ingefærpasta og gulrot i 3-4 min, eller til mykt.
Tilsett røde linser, Saha-Ras, resterende kikerter, chiliflak, buljong og resterende røkt paprikapulver. Rør godt og stek i 1 min, eller til velduftende.
TIPS: Liker du ikke sterk mat? Reduser eller dropp chilien!
Tilsett hakkede tomater, salt, sukker og vann.
Kok opp og deretter senk varmen til middels. La putre i 20-22 min, eller til linsene er myke og sausen har tyknet.
Smak til med salt og pepper.
I mellomtiden, legg naanbrød direkte på en rist og varm i ovnen i 4-5 min, eller til gjennomvarme.
Finhakk persille.
Skyll spinat og tilsett den i linsegryten sammen med halvparten av kikertene rett før servering.
TIPS: Pensle naanbrødene med en klatt smør før steking for å gjøre dem ekstra myke.
Anrett linsegryte i skåler.
Topp med ovnsbakte kikerter, en klatt yoghurt og et dryss persille.
Skjær naanbrød i to og server ved siden av.