Ukens fisk er hyse, som vi steker sammen med nydelig sitrusfrukt og dill. Som tilbehør kan vi friste med ovnsbakte poteter, pastinakk og purre, og en fargerik salat med squash og reddik. Vi serverer herlighetene med kremet majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Squash
1 stk
Citrus
250 g
Hyse
(Inneholder: Fisk)
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
400 g
Småpoteter
1 stk
Dill
75 g
Reddiker
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Pastinakk
½ stk
Purre
60 g
Salatblanding
15 g
Pistasjnøtter
(Inneholder: Nødder, pistasjnøtter Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Havre, Sesam, Bygg, Peanøtter, Spelt, Rug)
½ ts
Salt til grønnsaker
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til fisk
½ ss
Olje til steking
1 ss
Smør til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 3 cm store biter.
Skjær pastinakk (uskrelt) i 2 cm store biter.
Skjær purre i tynne skiver.
Fordel grønnsaker på stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Halver reddiker.
Skjær squash i 1 cm store halvmåner.
Skyll salatblanding.
Finhakk dill.
Skjær sitrusfrukt i båter.
Bland vann, grønnsaksbuljong, en stor skvett sitrusfruktsaft og dill i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek squash og reddiker under omrøring i 3-4 min, eller til lett brunet.
Krydre med en klype salt og pepper.
Overfør til en skål sammen med spinat. Bland sammen rett før servering.
Når det gjenstår 10 min av grønnsakenes steketid, tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på en side.
Senk til middels varme, snu fisk og hell over dillblanding og smør.
Stek i ytterligere 2-3 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og er melkehvitt.
Anrett ovnsbakte grønnsaker, reddiksalat og fisk på tallerkener.
Topp fisk med dill- og sitrusfruktdressing.
Server med en klatt majones.
Strø over pistasjnøtter.