Skip to main content
Kremet cajunkrydret baconlinguine
Kremet cajunkrydret baconlinguine

Kremet cajunkrydret baconlinguine

med fersk ruccola og cherrytomater

Linguine er en sikker vinner hvis du har dårlig tid, men likevel vil lage en god middag. Med denne oppskriften har du en fyldig pastamiddag klar på kun et kvarter! Vi steker bacon med cherrytomater og paprika, og lager en kremet saus med matfløte, revet ost, røkt paprikapulver og cajunkrydder. Prikken over i-en er fersk ruccola, som skaper en fin kontrast til den fyldige pastaretten.

Tags:
Superrask
Rask
Allergener:
Melk
Sulfitter
Gluten
Hvete
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ g

Chiliflak

2 g

Røkt paprikapulver

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

250 g

Cherrytomater

4 g

Buljong

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

180 g

Linguine

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

40 g

Ruccola

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 stk

Paprika

35 g

Tomatpure

140 g

Bacon, terninger

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

Næringsinnhold

Kalorier790 kcal
Energi (kj)3307 kj
Fett35.8 g
Mettet fett17.5 g
Karbohydrater81.7 g
Sukker17.4 g
Protein31.5 g
Natrium953 mg

Framgangsmåte

Kok linguine
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok linguine i 8 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek bacon
2

I mellomtiden, skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Skyll ruccola.

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon, cherrytomater og paprika i 4-5 min, eller til myknet.

Tilsett tomatpure, chiliflak, røkt paprikapulver og Ay Cajun-ba. Stek i 30 sek, til velduftende.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Lag saus
3

Tilsett matfløte buljong, finrevet ost og pastavann i stekepannen.

Vend linguine i sausen.

Bland inn ruccola rett før servering.

TIPS: Tilsett en skvett vann om pastaen virker tørr.

Server
4

Anrett linguine i dype tallerkener.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image