Ta et dypdykk i et hav av smaker med vår sitronbakte sei! Mens seien godgjør seg, blander vi en rask gresk salat med tomat, agurk, rødløk og salatost. Fisken og salaten serveres på en seng av luftig persilleris.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Sei
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
½ g
Oregano, tørket
½ stk
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Bladpersille
50 g
Gresk ost
150 g
Langkornet hvit ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
2 ss
Olje til saus
¼ ts
Salt til saus
½ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland olivenolje, oregano, hvitløk, salt og pepper i en liten skål.
Skjær sitron i skiver.
Tørk fisk med kjøkkenpapir, krydre med salt og plasser i en ildfast form med bakepapir.
Topp fisk med hvitløksolje og sitronskiver. Bak i ovnen i 12-13 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, finhakk rødløk, tomat og agurk.
Bland rødløk, tomat, agurk, olivenolje, gresk salatost, salt og en klype pepper i en stor skål.
Finhakk persille.
Vend persille i kjelen med ferdigkokt ris rett før servering.
Anrett ris og salat i skåler.
Topp ris med fisk og sitronskiver.