topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk paprikakrydret sei

Spansk paprikakrydret sei

med "pan con tomate" og ovnsbakte grønnsaker

Dagens kulinariske reise går til Spania, og vi skal lage paprikakrydret sei med "pan con tomate". Fisken krydrer vi med vår egen krydderblanding, kalt Mamas Favoritt, før vi steker den til perfeksjon. Vi serverer også "pan con tomate" - baguette med en herlig tomatblanding på. Sammen med ovnsbakte grønnsaker og kremet aioli blir dette til en spansk helaften!

Tags:
Kalorilett
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Fisk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Squash

1 stk

Løk

1 stk

Vårløk

½ stk

Hvitløk

2 stk

Tomat

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

300 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier617 kcal
Energi (kj)2581 kj
Fett23.09 g
Mettet fett2.7 g
Karbohydrater69.74 g
Sukker13.4 g
Protein31.66 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak potet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter i 2 cm biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, drypp over en skvett olivenolje og bland godt. Bak i 25-30 min.

Forbered grønnsaker
2

Skjær squash [½ stk, 2P] og løk i 2 cm biter. Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. Skjær tomat i to og riv til tomatpuré-konsistens. Bland tomatpuréen, hvitløk, salt [¼ ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Sett til side.

Stek grønnsaker og baguette
3

Del baguette på langs og drypp over en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss]. Når potetene har 12 min igjen, fordel squash og løk krydret med Hvitløksflørt, halvparten av Mamas Favoritt, en klype salt og pepper med en skvett olivenolje på stekebrettet. Bland alt med potetene. Stek ut steketiden, 10-12 min. Legg baguette direkte på en rist og stek i 7-8 min, til gyllen. TIPS: Bruk 2 stekebrett for 4P.

Stek fisk
4

Krydre fisk med resterende Mamas Favoritt og en klype salt på hver side. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 2-3 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag pan con tomate
5

Topp bagutte med tomatblanding (øs av så mye væske som mulig). Krydre med en klype salt. Tilsett også en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett grønnsaker, fisk og pan con tomate på tallerkener. Topp med aioli og pynt med vårløk.