Skip to main content
Kjøttboller i tomatsaus
Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

med blomkålsalat

Kjøttboller i tomatsaus er en klassiker, og her får du en herlig variant med blomkål som tilbehør i stedet for spaghetti. Tomatsausen er full av sunne og gode grønnsaker, squash, hvitløk og rødløk. Hakkede tomater med krydder gir ekstra smak til den fyldige tomatsausen. Blomkål med ristede gresskarkjerner blir raskt en ny favoritt!

Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Gresskarkjerner

½ stk

Rødløk

1 pose

Basilikum

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

2 stk

Hvitløk

275 g

Blomkål

4 g

Panamat

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Hvitløksflørt

½ stk

Squash

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 2)

½ dl

Vann (steg 5)

Næringsinnhold

Energi (kj)2235 kj
Kalorier534 kcal
Fett23.5 g
Mettet fett9 g
Karbohydrater32.1 g
Sukker16 g
Fiber10.8 g
Protein43.4 g
Kolesterol0.1 mg

Framgangsmåte

1

Kok opp en kjele med vann. Finhakk blomkål (med stilk). Varm opp en stor stekepanne på middels varme. Rist gresskarkjerner med en klype salt i 3-4 minutter. Overfør til en stor skål.

2

Bland kjøttdeig, panamat, egg* [1 stk | 2 stk] og hvetemel* [2 spsk | 4 spsk] med en klype salt* og pepper* i en skål. Form kjøttdeigen til små kjøttboller (5 pr. pers.) med en spiseskje, og sett til side på en tallerken.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek kjøttboller i 8-10 min. Press eller finhakk hvitløk. Skjær rødløk [½ stk, 2P] i tynne halve skiver. Riv squash grovt [½ stk, 2P]. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger til rødt.

4

Mens kjøttbollene steker, legg blomkål i en skål. Hell over kokende vann. La blomkål ligge i 2 minutter. Bland blomkål i en skål med gresskarkjerner, tilsett en skvett olivenolje, og krydre med en klype salt* og pepper*.

5

Overfør kjøttboller til en ren tallerken. Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen og stek hvitløk, rødløk og squash i 3-4 min. Tilsett hakkede tomater, hvitløksflørt, vann* [1/2 dl | 1 dl], en klype sukker* og en stor klatt smør. La simre i 4-5 minutter, eller til tyknet. Smak til med en klype salt og pepper*. Tilsett kjøttboller og rør rundt, slik at alt blir varmt.

6

Fordel kjøttboller i tomatsaus og blomkålsris på tallerkener. Strø over revet ost og basilikum.