HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgursalat
topBanner
Bulgursalat

Bulgursalat

med ovnsbakt fennikel, paprika og urtedressing

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:glutenNøttermelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Squash

1 stk

Gul paprika

½ stk

Fennikel

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

4 g

Middelhavsdrøm

170 g

Bulgur

(Inneholdergluten)

1 pose

Basilikum

1 pose

Mynte

2 stk

Tomat

20 g

Mandler

(InneholderNøtter)

75 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholdermelk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

8 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier538 kcal
Energi (kj)2251 kj
Fett14.5 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater68.93 g
Sukker13.2 g
Protein22.3 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220/200°C (varmluft). Skjær paprika, squash og fennikel [½ stk, 2P] i 2 cm terninger. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med Middelhavsdrøm og en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitløksfedd (skrellet) på stekebrettet og bak i ovnen i 13-15 min, eller inntil møre. 

2

Kok opp lettsaltet vann* [4 dl | 8 dl] i en kjele. Tilsett bulgur og kok i 9-10 min, eller inntil ‘al dente’. Hell vannet fra så det kun er bulgur igjen i kjelen. 

3

Plukk mynteblader. Finhakk mynte og basilikum. Grovhakk mandler og oliven. Skjær tomat i 2 cm terninger. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Tilsett mandler til stekebrettet når grønnsakene har 5 min igjen av tiden i ovnen. 

4

Bland yoghurt, en klype sitronskall, en skvett sitronsaft, en skvett vann*, en klype salt* og pepper* og halvparten av urtene i en skål. Mos bakt hvitløk med en gaffel og rør inn i dressingen. 

5

Bland bulgur, tomat, resterende urter (spar litt til pynt), en skvett sitronsaft, en skvett olivenolje*, salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i en stor bolle. 

6

Anrett bulgursalat på tallerkener. Tilsett ovnsbakte grønnsaker og drypp over med urtedressing. Topp med oliven, mandler og revet hardost, og pynt med urter og sitronskall.