½ stk
Squash
1 stk
Gul paprika
½ stk
Fennikel
1 stk
HvitlĆøk
1 stk
Sitron
4 g
MiddelhavsdrĆøm
170 g
Bulgur
(Inneholdergluten)1 pose
Basilikum
1 pose
Mynte
2 stk
Tomat
20 g
Mandler
(InneholderNĆøtter)75 g
Yoghurt
(Inneholdermelk)20 g
Finrevet ost
(Inneholdermelk, Egg)8 dl
Vann* (steg 2)
½ ts
Salt* (steg 5)
Sett ovnen pĆ„ 220/200°C (varmluft). SkjƦr paprika, squash og fennikel [½ stk, 2P] i 2 cm terninger. Fordel grĆønnsaker pĆ„ et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med MiddelhavsdrĆøm og en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitlĆøksfedd (skrellet) pĆ„ stekebrettet og bak i ovnen i 13-15 min, eller inntil mĆøre.Ā
Kok opp lettsaltet vann* [4 dl | 8 dl] i en kjele. Tilsett bulgur og kok i 9-10 min, eller inntil āal denteā. Hell vannet fra sĆ„ det kun er bulgur igjen i kjelen.Ā
Plukk mynteblader. Finhakk mynte og basilikum. Grovhakk mandler og oliven. SkjƦr tomat i 2 cm terninger. Riv sitronskall og skjƦr sitron i bĆ„ter. Tilsett mandler til stekebrettet nĆ„r grĆønnsakene har 5 min igjen av tiden i ovnen.Ā
Bland yoghurt, en klype sitronskall, en skvett sitronsaft, en skvett vann*, en klype salt* og pepper* og halvparten av urtene i en skĆ„l. Mos bakt hvitlĆøk med en gaffel og rĆør inn i dressingen.Ā
Bland bulgur, tomat, resterende urter (spar litt til pynt), en skvett sitronsaft, en skvett olivenolje*, salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i en stor bolle.Ā
Anrett bulgursalat pĆ„ tallerkener. Tilsett ovnsbakte grĆønnsaker og drypp over med urtedressing. Topp med oliven, mandler og revet hardost, og pynt med urter og sitronskall.Ā