Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Squash
1 stk
Paprika
½ stk
Fennikel
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
4 g
Middelhavsdrøm
170 g
Bulgur
1 pose
Basilikum
1 pose
Mynte
2 stk
Tomat
20 g
Mandler
75 g
Yoghurt
20 g
Finrevet ost
8 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220/200°C (varmluft). Skjær paprika, squash og fennikel [½ stk, 2P] i 2 cm terninger. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med Middelhavsdrøm og en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitløksfedd (skrellet) på stekebrettet og bak i ovnen i 13-15 min, eller inntil møre.
Kok opp lettsaltet vann* [4 dl | 8 dl] i en kjele. Tilsett bulgur og kok i 9-10 min, eller inntil ‘al dente’. Hell vannet fra så det kun er bulgur igjen i kjelen.
Plukk mynteblader. Finhakk mynte og basilikum. Grovhakk mandler og oliven. Skjær tomat i 2 cm terninger. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Tilsett mandler til stekebrettet når grønnsakene har 5 min igjen av tiden i ovnen.
Bland yoghurt, en klype sitronskall, en skvett sitronsaft, en skvett vann*, en klype salt* og pepper* og halvparten av urtene i en skål. Mos bakt hvitløk med en gaffel og rør inn i dressingen.
Bland bulgur, tomat, resterende urter (spar litt til pynt), en skvett sitronsaft, en skvett olivenolje*, salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i en stor bolle.
Anrett bulgursalat på tallerkener. Tilsett ovnsbakte grønnsaker og drypp over med urtedressing. Topp med oliven, mandler og revet hardost, og pynt med urter og sitronskall.