
Med vårt barnevennlige konsept kan middagen tilpasses både små og store ganer. Barna får milde og enkle smaker, mens foreldre kan legge til det lille ekstra for en voksen tvist. På dager hvor du har lyst på en deilig pastarett, er vår kremete squashpasta med sprø prosciutto den perfekte løsningen. Vi vender spaghetti i en smakfull saus med squash, matfløte og finrevet ost, og topper med et sprøtt umami-innslag av stekt prosciutto og sauterte tomater.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Spaghetti
(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
1 stk
Squash
2 stk
Tomat
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
10 g
Kyllingkraft
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
50 g
Prosciutto
1 g
Chiliflak
2 dl
Spart pastavann
2 ss
Olje til steking
1 ss
Smør til steking

Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Riv squash grovt.
Grovhakk tomat.
Finhakk eller press hvitløk.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp, og sett den til side.
Hell av vannet og legg spaghettien tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.

I mellomtiden, varm opp olivenoljle i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek prosciutto i 3-4 min, eller til sprø.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og grovhakk.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.
Stek tomat med chiliflak i 1-2 min, eller til myknet. Overfør til en liten skål og bland med prosciutto.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Smelt smør i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek squash og hvitløk i 3-4 min, eller til myknet.
Tilsett matfløte, kyllingbuljong, pastavann og en klype salt og pepper.
La småkoke i 1-2 min, eller til sausen tykner noe.

Vend ferdigkokt spaghetti og halvparten av finrevet ost i sausen.

Anrett spaghetti i skåler og strø over resterende finrevet ost.
Topp med prosciutto- og tomatblanding.