HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kyllingsalat
topBanner
Varm kyllingsalat

Varm kyllingsalat

med ovnsbakte kikerter og buljongkokt bulgur

Allergener:GlutenMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Paprika

1 stk

Tomat

1 pakke

Kikerter

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(InneholderGluten)

1 stk

Rødløk

300 g

Kyllingbryst

4 g

Kyllingbuljong

30 g

Spinat

1 pose

Bladpersille

75 g

Rømme

(InneholderMelk)

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

1.5 ts

Sukker (steg 3)

2 ss

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier620 kcal
Energi (kj)2592 kj
Fett17.5 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater55.96 g
Sukker15.3 g
Protein50.13 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp vann* [4 dl | 8 dl] i en mellomstor kjele. Skjær paprika og tomat i 3 cm terninger. Hell væske fra kikerter. Plasser kikerter, paprika og tomat i en ildfast form. Drypp over med en stor skvett olivenolje*, krydre med Panamat og en klype salt* og pepper*. Tilsett hvitløksfedd. Bak i ovnen i 15 min. 


2

Tilsett bulgur og kyllingbuljon i kjelen med kokende vann, og kok i 9-10 min eller inntil ‘al dente’. Hell vannet fra så det kun er bulgur igjen i kjelen.

3

Skjær rødløk i 3 cm båter. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 5-6 min under omrøring, inntil myke. Tilsett vann* [2 ss | 4 ss], sukker* [1 ½  ts | 3 ts] og en klype salt* og rør godt rundt. Kok i 3-5 min eller inntil karamellisert. Overfør til en liten skål. 


4

Skjær kyllingbryst i 3 stykker per person. Krydre kylling med en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-6 min under omrøring, inntil gyllen og gjennomstekt. 


5

Finhakk persille (spar litt til pynt). Bland ferdige grønnsaker med spinat og bulgur. Tilsett olivenolje* [1 ss | 2 ss], og salt* [½ ts | 1 ts] og krydre med pepper*. Klem hvitløksfedd ut av skallet og bland med persille, rømme, salt* og pepper* i en liten skål. 


6

Anrett bulgur og kylling i dype tallerkener. Topp med rødløk og persilledressing. Pynt med persilleblader.