Hvem sier at kylling og ris trenger å være kjedelig? Gi risen en herlig twist med sitronsaft og smør. Kyllingen pannestekes og toppes med en kremet gressløk- og sennepssaus. Retten fullendes med en frisk rosenkålsalat toppet med grovhakkede hasselnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Rosenkål
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
1 stk
Eple
2 g
Kyllingbuljong
150 g
Basmatiris
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Gressløk
7.5 g
Sennep
(Inneholder: Sennep)
1 stk
Sitron
1 stk
Salat
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til dressing
¼ ts
Sukker til dressing
¼ ts
Salt til dressing
1 ss
Smør til ris
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med en klype salt. Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.
Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min, eller til gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken og dekk til med folie for å holde varmen.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk gressløk.
Halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Fjern de ytterste bladene fra rosenkål og skjær i tynne skiver.
Skjær rotdelen av salat og grovhakk.
Skjær sitron i båter.
Bland olivenolje, en skvett sitronsaft, halvparten av gressløken, sennep, sukker, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Vend rosenkål, salat og eple i dressingen.
Rør den ferdigkokte risen med en gaffel, tilsett smør og bland godt. Krydre med en klype salt og pepper.
Grovhakk hasselnøtter.
Varm opp samme stekepanne (tørk av den først) på middels høy varme.
Tilsett matfløte, kyllingbuljong, en skvett sitronsaft, sennep og resterende gressløk.
Senk til middels varme og la småkoke i 1-2 min. Smak til med salt og pepper.
Anrett kylling, ris og salat på tallerkener.
Topp salat med hasselnøtter og øs saus over kylling.