Skip to main content
Stekt kyllingfilet
Stekt kyllingfilet

Stekt kyllingfilet

med kremet gressløksaus og rosenkålsalat

Hvem sier at kylling og ris trenger å være kjedelig? Gi risen en herlig twist med sitronsaft og smør. Kyllingen pannestekes og toppes med en kremet gressløk- og sennepssaus. Retten fullendes med en frisk rosenkålsalat toppet med grovhakkede hasselnøtter.

Tags:
Rask
Allergener:
Nøtter
Melk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Rosenkål

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 stk

Eple

2 g

Kyllingbuljong

150 g

Basmatiris

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Gressløk

7.5 g

Sennep

(Inneholder: Sennep)

1 stk

Sitron

1 stk

Salat

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til dressing

¼ ts

Sukker til dressing

¼ ts

Salt til dressing

1 ss

Smør til ris

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier861 kcal
Energi (kj)3601 kj
Fett37.1 g
Mettet fett14.6 g
Karbohydrater80.7 g
Sukker15.4 g
Fiber10 g
Protein50.1 g
Natrium196.8 mg
Calcium0.2 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Stek kylling
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med en klype salt. Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.

Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min, eller til gjennomstekt.

Legg til side på en tallerken og dekk til med folie for å holde varmen.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered salat
3

I mellomtiden, finhakk gressløk.

Halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Fjern de ytterste bladene fra rosenkål og skjær i tynne skiver.

Skjær rotdelen av salat og grovhakk.

Skjær sitron i båter.

Bland olivenolje, en skvett sitronsaft, halvparten av gressløken, sennep, sukker, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Vend rosenkål, salat og eple i dressingen.

Hakk hasselnøtter
4

Rør den ferdigkokte risen med en gaffel, tilsett smør og bland godt. Krydre med en klype salt og pepper.

Grovhakk hasselnøtter.

Lag saus
5

Varm opp samme stekepanne (tørk av den først) på middels høy varme.

Tilsett matfløte, kyllingbuljong, en skvett sitronsaft, sennep og resterende gressløk.

Senk til middels varme og la småkoke i 1-2 min. Smak til med salt og pepper.

Servér
6

Anrett kylling, ris og salat på tallerkener.

Topp salat med hasselnøtter og øs saus over kylling.