Skip to main content
Thailandsk 'cashew chicken'

Thailandsk 'cashew chicken'

med kokosris og fersk thaibasilikum

Ta med middagsgjestene på en kulinarisk reise til Thailand med vår herlige 'cashew chicken', en smaksrik og spennende wok. Panert kylling krydres og stekes med paprika, sjalottløk, sukkererter og cashewnøtter. Woken serveres med spennende kokosris og fersk thaibasilikum.

Tags:
Melkefri
Allergener:
Sennep
Egg
Nødder
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder: Sennep, Egg)

1 stk

Sitrusfrukt

150 g

Jasminris

40 g

Cashewnøtter

(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

1 stk

Chili

1 stk

Hvitløk

300 g

Strimlet kyllingbryst

50 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

2 stk

Paprika

90 ml

Kokosmelk

80 g

Søt chilisaus

1 stk

Thaibasilikum

150 g

Sukkererter

½ stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

3 ss

Mel til panering

½ ts

Salt til panering

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier969 kcal
Energi (kj)4055 kj
Fett27.8 g
Mettet fett10.3 g
Karbohydrater126.5 g
Sukker39.1 g
Protein57.6 g
Natrium3.7 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp kokosmelk og vann i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær paprika i 1 cm brede strimler.

Skjær sjalottløk io tynne skiver..

Skjær sukkererter i to på langs.

Finhakk eller press hvitløk.

Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Riv basilikumblad grovt.

Skjær lime i båter.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika og sjalottløk i 3-4 min, eller til myknet.

Tilsett sukkererter og stek videre i 1 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål og sett til side.

I mellomtiden, bland hvetemel, salt og en stor klype pepper i en stor skål. Vend kylling inn i blandingen.

Stek kylling
4

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.

Stek kylling i 4-5 min, til gjennomstekt og brunet. Snu med jevne mellomrom.

I mellomtiden, bland soyasaus, søt chilisaus, Ginger Ninja, hvitløk, limesaft, salt og en klype pepper i en liten skål.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Bland sammen
5

Tilsett sausen i stekepannen med kylling. Rør inn stekte grønnsaker, halvparten av chili og halvparten av thaibasilikum.

Kok i 1-2 min, eller til sausen begynner å tykne.

Rør inn cashewnøtter og fjern fra varmen.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett 'cashew chicken' og grønnsaker ved siden av risen.

Garner med resterende chili og thaibasilikum.