Hvis det er noe vi liker her i nord, så er det panert fisk. Kombinasjonen av den sprø skorpen og saftig fisk er ikke til å ta feil av. Vi kan friste med hvitløk- og dillpanert laks servert med lune rotfruktfries og en sitronduftende tomatsalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Citrus
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Tomat
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Dill
60 g
Salatblanding
2 stk
Pastinakk
2 stk
Rødbete
¼ ts
Salt til rotgrønnsaker
¼ ts
Salt til panering
1 ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær pastinakk og rødbete (uskrelte) i 1 cm tynne staver.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk dill.
Skjær sitron i båter.
Press eller finhakk hvitløk.
Bland dill, panko, hvitløk og olivenolje i en mellomstor skål. Krydre med salt og en klype pepper.
Tørk laks med kjøkkenpapir.
Plasser med skinnsiden ned på et nytt stekebrett med bakepapir.
Topp fisk med urtepanko. Press forsiktig ned slik at den sitter fast. Noe av pankoen vil falle av, men det gjør ikke noe – den skal brukes senere!
Bak laks i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Skyll salatblanding.
Bland olivenolje og en skvett sitronsaft med en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Bland inn tomat og salat.
Anrett laks, rotfruktfries og salat på tallerkener.
Dryss med resterende urtepanko. Serveres med majones ved siden av.