Skip to main content
Dillpanert laks
Dillpanert laks

Dillpanert laks

med rotfruktfries og tomatsalat

Hvis det er noe vi liker her i nord, så er det panert fisk. Kombinasjonen av den sprø skorpen og saftig fisk er ikke til å ta feil av. Vi kan friste med hvitløk- og dillpanert laks servert med lune rotfruktfries og en sitronduftende tomatsalat.

Tags:
Melkefri
Barnevennlig
Mer grønt
Under 50g karbo
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Sennep
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Citrus

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Tomat

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Dill

60 g

Salatblanding

2 stk

Pastinakk

2 stk

Rødbete

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til rotgrønnsaker

¼ ts

Salt til panering

1 ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier729 kcal
Energi (kj)3048 kj
Fett46.7 g
Mettet fett7 g
Karbohydrater46.3 g
Sukker22.4 g
Protein32.3 g
Natrium57.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær pastinakk og rødbete (uskrelte) i 1 cm tynne staver.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Bland urtepanko
2

I mellomtiden, finhakk dill.

Skjær sitron i båter.

Press eller finhakk hvitløk.

Bland dill, panko, hvitløk og olivenolje i en mellomstor skål. Krydre med salt og en klype pepper.

Paner laks
3

Tørk laks med kjøkkenpapir.

Plasser med skinnsiden ned på et nytt stekebrett med bakepapir.

Topp fisk med urtepanko. Press forsiktig ned slik at den sitter fast. Noe av pankoen vil falle av, men det gjør ikke noe – den skal brukes senere!

Ovnsbak laks
4

Bak laks i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland salat
5

I mellomtiden, grovhakk tomat.

Skyll salatblanding.

Bland olivenolje og en skvett sitronsaft med en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Bland inn tomat og salat.

Server
6

Anrett laks, rotfruktfries og salat på tallerkener.

Dryss med resterende urtepanko. Serveres med majones ved siden av.