Ukens fiskerett byr på mange spennende ingredienser. Vi panerer og sprøsteker hyse, og topper den med en aromatisk teriyakisaus med smør, hvitløk, teriyakisaus og lime. Fisken serveres med ovnsbakt brokkoli og paprika toppet med sesamfrø, aromatisk hvitløksris og sprøstekt løk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitrusfrukt
1 stk
Hvitløk
½ stk
Sprøstekt løk
(Inneholder: Gluten, Hvete)
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya)
250 g
Brokkoli
1 stk
Paprika, grønn
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)
250 g
Hyse
(Inneholder: Fisk)
150 g
Jasminris
1 ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til grønnsaker
2 ss
Mel til panering
½ ts
Salt til mel
1 ss
Olje til steking
1 ss
Smør til steking
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Finhakk hvitløk.
Smelt smør i en kjele på middels varme. Tilsett halvparten av hvitløken og stek i 30 sek.
Tilsett vann og kok opp.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.
Skjær paprika i 3 cm store biter.
Fordel brokkoli og paprika på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myknet.
I mellomtiden, bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Tørk fisken lett med kjøkkenpapir.
Vend fisk i mel, til alle sidene er dekket.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.
I mellomtiden, skjær lime i båter.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Smelt smør i samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels varme.
Stek resterende hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Rør inn teriyakisaus, en stor skvett limesaft, vann og salt. Kok i 1 min, til noe tyknet.
Dryss sesamfrø over ferdigbakte grønnsaker og bland godt rett før servering.
Anrett hvitløksris, ovnsbakte sesamgrønnsaker og fisk i dype tallerkener og press over limesaft.
Topp fisk med teriyakisaus.
Garner med sprøstekt løk.