Skip to main content
Misoglaserte kikerter og jasminris
Misoglaserte kikerter og jasminris

Misoglaserte kikerter og jasminris

med ponzu-grønnsaker or srirachayoghurt

La oss friste med en smaksrik vegetarrett som står klar på middagsbordet på under en halvtime! Kikerter stekes i en misoglaze, og serveres på en seng av hvitløksris med en frisk salat, srirachamajones og koriander som tilbehør.

Tags:
Rask
Vegetar
Sterk
Allergener:
Peanøtter
Melk
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

12.5 g

Honning

10 g

Sriracha

2 stk

Hvitløk

1 stk

Koriander

390 g

Kikerter

150 g

Jasminris

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

15 ml

Ponzudressing

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)

75 g

Reddiker

30 g

Misopasta

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ss

Mel til glaze

2 ss

Olje til hvitløksolje

2 ss

Olje til steking

1 ss

Olje til grønnsaker

¼ ts

Salt til grønnsaker

Næringsinnhold

Kalorier928 kcal
Energi (kj)3882 kj
Fett50.2 g
Mettet fett10.3 g
Karbohydrater96.7 g
Sukker16.6 g
Protein24.8 g
Natrium204.5 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag glaze
2

Finhakk eller press hvitløk.

Spar litt væske fra kikerter i en liten skål og hell av resten.

Skyll kikerter.

Tilsett soyasaus, honning, misopasta og hvetemel i skålen med væske fra kikerter.

Bland olivenolje og hvitløk en ny liten skål.

Stek kikerter
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kikerter i 5-7 min, eller til gylne.

Bland salat
4

Halver reddiker.

Skjær agurk i tynne staver.

Grovhakk pak choi.

Grovhakk peanøtter.

Bland reddiker, agurk, peanøtter, pak choi, ponzudressing, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Glaser kikerter
5

Tilsett glaze i stekepannen med kikerter og la putre i 2-3 min, til sausen tykner og kikerter er glaserte.

Bland sriracha og yoghurt i en liten skål. Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener og drypp over en skvett hvitløksolje.

Topp med salat og kikerter.

Server med srirachayoghurt.

Garner med revne korianderblader.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image