La oss friste med en smaksrik vegetarrett som står klar på middagsbordet på under en halvtime! Kikerter stekes i en misoglaze, og serveres på en seng av hvitløksris med en frisk salat, srirachamajones og koriander som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12.5 g
Honning
10 g
Sriracha
2 stk
Hvitløk
1 stk
Koriander
390 g
Kikerter
150 g
Jasminris
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
15 ml
Ponzudressing
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)
75 g
Reddiker
30 g
Misopasta
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Pak choi
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Mel til glaze
2 ss
Olje til hvitløksolje
2 ss
Olje til steking
1 ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Finhakk eller press hvitløk.
Spar litt væske fra kikerter i en liten skål og hell av resten.
Skyll kikerter.
Tilsett soyasaus, honning, misopasta og hvetemel i skålen med væske fra kikerter.
Bland olivenolje og hvitløk en ny liten skål.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kikerter i 5-7 min, eller til gylne.
Halver reddiker.
Skjær agurk i tynne staver.
Grovhakk pak choi.
Grovhakk peanøtter.
Bland reddiker, agurk, peanøtter, pak choi, ponzudressing, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Tilsett glaze i stekepannen med kikerter og la putre i 2-3 min, til sausen tykner og kikerter er glaserte.
Bland sriracha og yoghurt i en liten skål. Smak til med salt og pepper.
Anrett ris i dype tallerkener og drypp over en skvett hvitløksolje.
Topp med salat og kikerter.
Server med srirachayoghurt.
Garner med revne korianderblader.