Skip to main content
BBQ-glasert steak-burger og bearnaise
BBQ-glasert steak-burger og bearnaise

BBQ-glasert steak-burger og bearnaise

med sprø sjalottløk og rosmarinfries

Biff eller burger? Her trenger dere ikke å velge! Vi tilbereder burgere laget av BBQ-glasert mørbrad. Burgerbrødene fylles med salat, tomat, kjøtt, bernaisesaus og sprøstekt sjalottløk. Som tilbehør ovnsbaker vi rotfruktfries, og serverer aioli som dipp på siden.

Allergener:
Sennep
Egg
Gluten
Melk
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

1 stk

Salat

500 g

Poteter

30 g

BBQ-saus

(Inneholder: Sennep)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder: Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)

300 g

Storfe mørbrad

1 stk

Tomat

½ stk

Rosmarin

40 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

1 stk

Pastinakk

80 g

Bearnaisesaus

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Salt til poteter

1 ss

Mel til panering

2 ss

Vann til saus

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier1080 kcal
Energi (kj)4517 kj
Fett46.2 g
Mettet fett9.3 g
Karbohydrater116.1 g
Sukker23.5 g
Protein50.2 g
Natrium4.3 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert. Krydre med salt.

Skjær potet og pastinakk (uskrelte) i 1 cm tynne fries.

Grovhakk rosmarinblader

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, rosmarin, salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Stek sjalottløk
2

I mellomtiden, skjære sjalottløk i tynne halve skiver. Separer skivene og bland med hvetemel i en skål.

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek sjalottløk i 3-4 min, til gyllen og sprø. Krydre med en klype salt og pepper.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Hold et øye med sjalottløken så den ikke brenner seg fast.

Lag tomatsalat
3

Skjær tomat i tynne skiver.

Skjær av rotdelen og trekk forsiktig salatbladene fra hverandre.

Stek kjøtt
4

Når det gjenstår 10 min av rotfruktenes steketid, tørk av stekepannen brukt til sjalottløk. Varm opp olivenolje i stekepannen på høy varme.

Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk temperaturen og stek i ytterligere 1-2 min for medium-rare. Ta pannen av varme og tilsett BBQ-saus. Vend kjøtt i saus.

Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.

Varm brød og saus
5

Del briochebrød i to på midten.

Varm direkte på rist i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarme.

Varm opp samme stekepanne på middels varme. Tilsett bernaisesaus, vann og en klype salt og pepper.

Varm i 1-2 min, til gjennomvarmet.

Skjær kjøtt i tynne skiver.

Server
6

Smør briochebrød med bernaisesaus.

Fyll brød med salatblader, tomatskiver, kjøtt, resterende BBQ-glaze, bearnaise og sjalottløk.

Anrett burgere og fries på tallerkener, og server med aioli som dipp.