HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDill Og Sitronpanert Laks
topBanner
Dill- og sitronpanert laks

Dill- og sitronpanert laks

med pommes frites og tomatsalat

Allergener:GlutenHveteFiskEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 pose

Dill

½ stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

15 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

1 stk

Tomat

60 g

Salatblanding

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier822 kcal
Energi (kj)3439 kj
Fett53.95 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater53.61 g
Sukker5.8 g
Protein32.79 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje* og krydre med salt* og pepper*. Bland sammen. Bak i ovnen i 25-30 min eller inntil gylne. 

2

Finhakk dill. Riv sitronskall [½ stk, 2P] og skjær sitron i båter. Press eller finhakk hvitløk. Bland dill, sitronskall, hvitløk, panko [½ pose, 2P] og en skvett olivenolje* i en skål. Smak til med salt* og pepper*. 

3

Klapp forsiktig laks med kjøkkenpapir. Legg på et nytt stekebrett med bakepapir med skinnsiden ned. Dryss over med urtepanko. Press forsiktig så det sitter fast. TIPS: Noe av pankoen vil falle av, men det gjør ikke noe – den skal brukes senere!

4

Når det gjenstår 10 min av tiden til pommes frites i ovnen, bak laks i 6-10 min, eller inntil pankoen er gyllen. 

5

Grovhakk tomat. Bland en skvett olivenolje* [1 ss I 2 ss] og en skvett sitronsaft med en klype salt* og pepper* i en bolle. Bland tomat og salat sammen i bollen. TIPS: Vent med å blande det hele sammen til rett før servering, så bladene holder seg sprø. 

6

Anrett laks, pommes frites og salat på tallerkener. Dryss med overskytende urtepanko. Serveres med majones ved siden av.