Dill- og sitronpanert laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dill- og sitronpanert laks

Dill- og sitronpanert laks

med pommes frites og tomatsalat

Allergener:
Gluten
Hvete
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 pose

Dill

½ stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

15 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

1 stk

Tomat

60 g

Salatblanding

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier822 kcal
Energi (kj)3440 kj
Fett53.95 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater53.61 g
Sukker5.8 g
Protein32.79 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Rivjern

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje* og krydre med salt* og pepper*. Bland sammen. Bak i ovnen i 25-30 min eller inntil gylne. 

Bland urtepanko
2

Finhakk dill. Riv sitronskall [½ stk, 2P] og skjær sitron i båter. Press eller finhakk hvitløk. Bland dill, sitronskall, hvitløk, panko [½ pose, 2P] og en skvett olivenolje* i en skål. Smak til med salt* og pepper*. 

Paner laks
3

Klapp forsiktig laks med kjøkkenpapir. Legg på et nytt stekebrett med bakepapir med skinnsiden ned. Dryss over med urtepanko. Press forsiktig så det sitter fast. TIPS: Noe av pankoen vil falle av, men det gjør ikke noe – den skal brukes senere!

Tilbered laks
4

Når det gjenstår 10 min av tiden til pommes frites i ovnen, bak laks i 6-10 min, eller inntil pankoen er gyllen. 

Bland salat
5

Grovhakk tomat. Bland en skvett olivenolje* [1 ss I 2 ss] og en skvett sitronsaft med en klype salt* og pepper* i en bolle. Bland tomat og salat sammen i bollen. TIPS: Vent med å blande det hele sammen til rett før servering, så bladene holder seg sprø. 

Servér
6

Anrett laks, pommes frites og salat på tallerkener. Dryss med overskytende urtepanko. Serveres med majones ved siden av.