Skip to main content
Fransk hyse meunière

Fransk hyse meunière

med kapers og hvitløkstekte grønne bønner

"Meunière" er et fransk ord som brukes for å beskrive en måte å tilberede fisk med smør, persille og sitron. I tillegg til at det smaker godt, så høres det også veldig lukrativt ut. I denne oppskriften tilbereder vi hyse, og tilsetter kapers i den klassiske sausen. Vi serverer fisken med en kremet potet- og knollsellerimos og grønne bønner stekt med hvitløk.

Tags:
Rask
Hvetefri
Spis meg først
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Citrus

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

250 g

Hyse

(Inneholder: Fisk)

15 g

Kapers

150 g

Grønne bønner

1 stk

Bladpersille

1 stk

Knollselleri

(Inneholder: Selleri)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til saus

½ dl

Vann til saus

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

2 ss

Smør til saus

Næringsinnhold

Kalorier556 kcal
Energi (kj)2326 kj
Fett19 g
Mettet fett9.3 g
Karbohydrater58.4 g
Sukker9.8 g
Protein37.9 g
Natrium33.8 mg

Framgangsmåte

Lag mos
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet og knollselleri i 2 cm store biter.

Kok potet og knollselleri i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og mos potet og knollselleri med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å få en ekstra kremet mos.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Halver sitron.

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Skjær ender av grønne bønner.

Press sitron i en liten skål, og bland med persille, salt og vann. Sett til side.

Stek grønne bønner
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sjalottløk og grønne bønner i 3-4 min, eller til myke. Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.

Legg til side på en tallerken og hold varmt.

TIPS: Tilsett en skvett vann i pannen for å fremskynde tilberedningen.

Stek fisk
4

Tørk av stekepannen, og varm opp olivenolje på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt. Stek i 2-3 min på den ene siden.

Tilsett saus
5

Snu fisken forsiktig. Tilsett kapers, sitronbuljong og smør.

Stek videre i 2-3 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett potet- og knollsellerimos, grønne bønner og fisk på tallerkener.

Øs saus over fisk.