Cottage pie er en klassisk engelsk rett bestående av kjøttsaus og potetmos som gratineres i ovnen. Kjøttsausen består av blant annet rødvinssaus og krydres med middelhavskrydder. Som forfriskende tilbehør serverer vi en grønn salat med tomat og paprika.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
500 g
Poteter
8 g
Hvitløksflørt
1 stk
Tomat
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder: Sulfitter)
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Buljong
20 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder, Peanøtter)
60 g
Salatblanding
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
35 g
Tomatpure
1 stk
Løk
1 stk
Paprika
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
1 ss
Olje til steking
½ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Ketchup til saus
1 dl
Vann til saus
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk, salt, finrevet ost og en klype pepper. Mos til mykt. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
I mellomtiden, finhakk løk.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, salt og løk i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett Hvitløksflørt, Middelhavsdrøm og tomatpure. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett kyllingbuljong, ketchup, rødvinssaus og vann.
Rør godt og la putre i 2-3 min, eller til tyknet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydning av rosa.
Overfør kjøttdeig og saus til en ildfast form.
Fordel potetmos i et jevnt lag over kjøttdeigen.
Bak i ovnen i 10-15 min, eller til gyllen og boblende.
I mellomtiden, finhakk tomat og paprika.
Skyll salatblanding.
Bland salat, tomat, paprika, olivenolje og salt i en stor skål rett før servering.
Avkjøl litt før servering.
Anrett på tallerkener, og server med tomatsalat toppet med solsikkefrø.