Skip to main content
Klassisk 'cottage pie'
Klassisk 'cottage pie'

Klassisk 'cottage pie'

med gratinert potetmos og tomatsalat

Cottage pie er en klassisk engelsk rett bestående av kjøttsaus og potetmos som gratineres i ovnen. Kjøttsausen består av blant annet rødvinssaus og krydres med middelhavskrydder. Som forfriskende tilbehør serverer vi en grønn salat med tomat og paprika.

Tags:
Hvetefri
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

500 g

Poteter

8 g

Hvitløksflørt

1 stk

Tomat

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder: Sulfitter)

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Buljong

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder, Peanøtter)

60 g

Salatblanding

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

35 g

Tomatpure

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Ketchup til saus

1 dl

Vann til saus

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier796 kcal
Energi (kj)3329 kj
Fett38.8 g
Mettet fett12.4 g
Karbohydrater69.4 g
Sukker20.1 g
Protein40.3 g
Natrium442.9 mg

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk, salt, finrevet ost og en klype pepper. Mos til mykt. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Stek kjøttdeig og løk
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, salt og løk i 4-5 min, eller til brunet.

Lag saus
3

Tilsett Hvitløksflørt, Middelhavsdrøm og tomatpure. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kyllingbuljong, ketchup, rødvinssaus og vann.

Rør godt og la putre i 2-3 min, eller til tyknet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydning av rosa.

Ovnsbak Cottage pie
4

Overfør kjøttdeig og saus til en ildfast form.

Fordel potetmos i et jevnt lag over kjøttdeigen.

Bak i ovnen i 10-15 min, eller til gyllen og boblende.

Lag salat
5

I mellomtiden, finhakk tomat og paprika.

Skyll salatblanding.

Bland salat, tomat, paprika, olivenolje og salt i en stor skål rett før servering.

Server
6

Avkjøl litt før servering.

Anrett på tallerkener, og server med tomatsalat toppet med solsikkefrø.