Skip to main content
Gyllenstekte geitost- og bønnekroketter med prosciutto
Gyllenstekte geitost- og bønnekroketter med prosciutto

Gyllenstekte geitost- og bønnekroketter med prosciutto

med ovnsbakte rotfrukter og grønne bønner

Kroketter finner man ofte i det søreuropeiske kjøkkenet, hvor de kan fylles med alle slags spennende ingredienser. Våre kroketter lages av moste hvite bønner og geitost, krydret med hvitløk og gressløk, og panert i panko og finrevet ost før de sprøstekes. Som tilbehør ovnsbaker vi grønnsaker, blander en fyldig sennepsdipp og serverer det hele med sitronduftende salat.

Allergener:
Milk
Senf
Gluten
Hvede
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

50 g

Geitost

12 g

Grov sennep

25 g

Panko paneringsmel

75 ml

Rømme

10 g

Gresskarkjerner

400 g

Småpoteter

1 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

150 g

Grønne bønner

380 g

Cannellinibønner

1 stk

Gressløk

1 stk

Salat

1 stk

Rødbete

50 g

Prosciutto

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til panering

¼ ts

Salt til deig

¼ ts

Salt til biffer

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til dressing

1 ss

Olje til vinaigrette

¼ ts

Salt til vinaigrette

Næringsinnhold

Kalorier891 kcal
Energi (kj)3728 kj
Fett35.4 g
Mettet fett13.1 g
Karbohydrater90.4 g
Sukker12.8 g
Fiber19.3 g
Protein40.8 g
Natrium224.2 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver potet (uskrelt).

Skjær rødbete (uskrelt) i kvarter.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered kroketter
2

I mellomtiden, finhakk gressløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Hell væske av bønner.

Bland panko, finrevet ost, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Mos bønner og geitost grovt i en stor skål. Tilsett hvitløk, gressløk, salt og en klype pepper, og bland godt.

Bruk en skje til å forme kroketter (3 per person) og vend i pankoblandingen. Legg over på en tallerken og sett til side.

TIPS: Bruk hendene til å forsiktig klemme pankoen fast på krokettene.

Forbered råvarer
3

Skjær rotdelen av salat og trekk bladene fra hverandre.

Halver sitron.

Skjær ender av grønne bønner.

Stek kroketter
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kroketter i 3-4 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Tilsett grønne bønner på stekebrettet med rotfrukter når det gjenstår 5 min av rotfruktenes steketid.

Bland dressing
5

I mellomtiden, bland rømme, sennep, salt og en klype pepper i en liten skål.

Bland sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en ny liten skål.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.

Topp med salat, en skvett sitrondressing, kroketter og gresskarkjerner.

Server med sennepsdipp.