Kombinasjonen av torsk, sitron, smør og dill er en sikker vinner på middagsbordet. Mens torsken godgjør seg i sitron- og smørsausen, stekes brokkoli og knuste poteter i ovnen. Det hele serveres med mild rømme, syltet sjalottløk og dill. Så enkelt, men så godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
250 g
Brokkoli
400 g
Småpoteter
1 stk
Dill
250 g
Torsk
(Inneholder: Fisk)
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Sjalottløk
60 g
Salatblanding
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
½ dl
Vann til saus
1 ss
Smør til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og fordel potet på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.
Knus potet lett med en gaffel. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med salt. Bland godt og sett til side.
Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.
Fordel brokkoli på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Halver sjalottløk og skjær i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en liten skål.
Vend inn løken og sett til side.
Hell av lake rett før servering.
Halver sitron.
Finhakk dill.
Bland vann, grønnsaksbuljong, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.
Stek fisk i 2-3 min. Snu og tilsett sitronsaus og smør. Stek i ytterligere 2-3 min, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett knuste poteter, fisk, brokkoli og salatblanding på tallerkener.
Topp potet med rømme, syltet sjalottløk og resterende dill.
Topp fisk med sitronsaus.