Skip to main content
Stekt torsk i sitronsmørsaus
Stekt torsk i sitronsmørsaus

Stekt torsk i sitronsmørsaus

med knuste poteter og syltet sjalottløk

Kombinasjonen av torsk, sitron, smør og dill er en sikker vinner på middagsbordet. Mens torsken godgjør seg i sitron- og smørsausen, stekes brokkoli og knuste poteter i ovnen. Det hele serveres med mild rømme, syltet sjalottløk og dill. Så enkelt, men så godt!

Tags:
Under 50g karbo
Under 650 kcal
Hvetefri
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Fisk
Sulfitter
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

250 g

Brokkoli

400 g

Småpoteter

1 stk

Dill

250 g

Torsk

(Inneholder: Fisk)

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Sjalottløk

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

½ dl

Vann til saus

1 ss

Smør til saus

Næringsinnhold

Kalorier475 kcal
Energi (kj)1987 kj
Fett14.5 g
Mettet fett7.2 g
Karbohydrater42.9 g
Sukker8.4 g
Fiber9.8 g
Protein34.3 g
Natrium648.1 mg
Calcium0.5 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og fordel potet på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.

Knus potet lett med en gaffel. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med salt. Bland godt og sett til side.

Stek grønnsaker
2

Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.

Fordel brokkoli på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Sylt sjalottløk
3

Halver sjalottløk og skjær i tynne skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en liten skål.

Vend inn løken og sett til side.

Hell av lake rett før servering.

Lag sitronsaus
4

Halver sitron.

Finhakk dill.

Bland vann, grønnsaksbuljong, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en liten skål.

Stek fisk
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.

Stek fisk i 2-3 min. Snu og tilsett sitronsaus og smør. Stek i ytterligere 2-3 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett knuste poteter, fisk, brokkoli og salatblanding på tallerkener.

Topp potet med rømme, syltet sjalottløk og resterende dill.

Topp fisk med sitronsaus.