Skip to main content
Katsukarri og sesampanert tofu
Katsukarri og sesampanert tofu

Katsukarri og sesampanert tofu

med basmatiris og grønnsaker

Disk opp med en vegetarrett med japanske innslag og en rekke herlige smakskombinasjoner. Sesampanert, gyllenstekt tofu serveres på en seng luftig ris toppet med stekte grønnsaker i en kremet katsusaus. Så godt, og så enkelt!

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Selleri
Soya
Gluten
Hvete
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

180 g

Tofu

(Inneholder: Soya)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

1 stk

Paprika

8 g

Curry-On

180 ml

Kokosmelk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Soya, Gluten, Hvete)

10 g

Ingefærpasta

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til grønnsaker

1 ss

Ketchup til saus

1 dl

Vann til saus

1 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier804 kcal
Energi (kj)3366 kj
Fett37.8 g
Mettet fett17.3 g
Karbohydrater95.4 g
Sukker14 g
Fiber6.7 g
Protein20.3 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium442.4 mg
Calcium38.3 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i tynne skiver.

Skjær paprika og rødløk i 2 cm store biter.

Lag saus
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek rødløk, paprika og gulrot i 2-3 min, eller til de mykner.

Tilsett halvparten av Curry-On og stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kokosmelk, soyasaus, ingefærpasta, ketchup, vann og en klype salt og pepper.

La småkoke i 2-3 min, eller til sausen tykner noe. Ta stekepannen av varmen.

Paner tofu
4

Del tofu i to på langs.

Bland grønnsaksbuljong, hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Visp egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko, resterende Curry-On og sesamfrø i en tredje dyp tallerken.

Vend tofu først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg over på en tallerken.

Stek tofu
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek tofu i 2-3 min på hver side, eller til gyllen. 

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir for å absorbere oljen.

Skjær vårløk og tofu i tynne skiver.

Server
6

Anrett ris og karrisaus i skåler.

Topp med tofu og vårløk.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image