Pryd middagsbordet med denne lekre salaten som er rik på både smak og farge! Vi ovnsbaker krydret søtpotet og purre, og blander en frisk salat med avokado og mango. Salaten fullendes med srirachamajones med limesaft og misopasta, samt et dryss grovhakkede peanøtter, mynte og fersk chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
4 g
Panamat
1 stk
Avokado
1 stk
Mynte
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)
½ stk
Rød chili
450 g
Søtpotet
50 g
Vegansk srirachamajones
½ stk
Mango
30 g
Misopasta
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Salat
½ stk
Purre
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ss
Vann til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Skyll purre og skjær i tynne skiver.
Fordel søtpotet og purre på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Panamat, salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke.
TIPS: Pass på å skylle purreløken godt.
I mellomtiden, halver lime.
Bland en stor skvett limesaft, srirachamajones, misopasta og vann i en liten skål.
Grovhakk salat og peanøtter.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver, og krydre med salt og en klype pepper.
Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.
Finhakk mynte.
Del chili på langs, fjern frø og finhakk.
Ta ferdigstekt søtpotet og purre ut av ovnen, og la svalne i 3-4 min.
Anrett salat i skåler og topp med søtpotet, purre, mango, avokado og srirachadressing.
Garner med peanøtter, chili og mynte.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.