Skip to main content
Sentralamerikansk-inspirert salat
Sentralamerikansk-inspirert salat

Sentralamerikansk-inspirert salat

med ovnsbakt søtpotet, mango og peanøtter

Pryd middagsbordet med denne lekre salaten som er rik på både smak og farge! Vi ovnsbaker krydret søtpotet og purre, og blander en frisk salat med avokado og mango. Salaten fullendes med srirachamajones med limesaft og misopasta, samt et dryss grovhakkede peanøtter, mynte og fersk chili.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Melkefri
Plantebasert
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Lime

4 g

Panamat

1 stk

Avokado

1 stk

Mynte

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)

½ stk

Rød chili

450 g

Søtpotet

50 g

Vegansk srirachamajones

½ stk

Mango

30 g

Misopasta

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Salat

½ stk

Purre

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ss

Vann til dressing

Næringsinnhold

Kalorier638 kcal
Energi (kj)2669 kj
Fett32.5 g
Mettet fett4.8 g
Karbohydrater62.1 g
Sukker20.5 g
Fiber15.2 g
Protein15.9 g
Kolesterol0.3 mg
Natrium35 mg
Potassium62.7 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Skyll purre og skjær i tynne skiver.

Fordel søtpotet og purre på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Panamat, salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke.

TIPS: Pass på å skylle purreløken godt.

Bland dressing
2

I mellomtiden, halver lime.

Bland en stor skvett limesaft, srirachamajones, misopasta og vann i en liten skål.

Forbered råvarer
3

Grovhakk salat og peanøtter.

Forbered mango og avokado
4

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver, og krydre med salt og en klype pepper.

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.

Finhakk mynte.

Del chili på langs, fjern frø og finhakk.

La grønnsaker svalne
5

Ta ferdigstekt søtpotet og purre ut av ovnen, og la svalne i 3-4 min.

Server
6

Anrett salat i skåler og topp med søtpotet, purre, mango, avokado og srirachadressing.

Garner med peanøtter, chili og mynte.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.