Skip to main content
Vietnamesisk vegetardeigtaco

Vietnamesisk vegetardeigtaco

med mynte, peanøtter og srirachamajones

Får du heller ikke nok av taco? Kanskje det er på tide å prøve en vegetarisk variant! Vi har byttet ut de tradisjonelle meksikanske smakene med asiatiske, og har latt oss inspirere av det vietnamesiske kjøkkenet. Vi fyller tortillabrød med stekt vegetardeig i en smakrik saus med soyasaus, lime, hvitløk og ingefær. Tacoene toppes med revet gulrot, ferske mangobiter, srirachamajones, peanøtter, chili og mynte.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Bygg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Lime

1 stk

Mynte

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

50 g

Vegansk srirachamajones

½ stk

Rød chili

180 g

Vegetardeig

(Inneholder: Soya, Gluten, Bygg)

2 stk

Hvitløk

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

2 ts

Ingefær

2 stk

Gulrot

½ stk

Mango

1 stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

2 ts

Sukker til saus

1 ss

Vann til saus

2 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier1005 kcal
Energi (kj)4204 kj
Fett50.6 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater98 g
Sukker28.3 g
Fiber16.2 g
Protein31.8 g
Kolesterol0.3 mg
Natrium35 mg
Potassium62.7 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Forbered saus
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), hvis du ikke har en mikrobølgeovn.

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Skjær lime i båter.

Skrell og riv ingefær og hvitløk fint.

Bland hvitløk, ingefær, soyasaus, sukker, vann og en skvett limesaft. Sett til side.

Forbered grønnsaker
2

Finhakk mynteblader.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store terninger.

Stek vegetardeig
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og vegetardeig i 3-4 min, eller til løk mykner og vegetardeig er noe brunet.

Tilsett saus
4

Ta stekepannen av varmen og tilsett saus.

Varm tortillabrød
5

I mellomtiden, varm tortillabrød i mikrobølgeovnen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
6

Fyll tortillabrød med gulrot, vegetardeig og mango.

Topp med srirachamajones og garner med peanøtter, chili og mynte.