Denne fiskeretten kommer til å falle i smak hos hele familien. Her tar vi klassiske ingredienser og skaper et fyrverkeri av smaker og farger. Vi panerer sei i dill og sitron, lager hjemmelagde fries og en nydelig salat med ovnsbakte cherrytomater, og serverer det hele med en klatt kremet rømme.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Squash
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
½ g
Chiliflak
1 stk
Basilikum
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
125 g
Cherrytomater
12 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
250 g
Sei
(Inneholder: Fisk)
500 g
Poteter
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Sukker til tomat
1 ss
Olje til panering
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, del cherrytomater i to og fordel i hjørnet på et nytt stekebrett med bakepapir.
Drypp over en skvett olivenolje, balsamico, sukker og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 20 min, eller til tomatene sprekker.
Bland panko, olivenolje, Middelhavsdrøm og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Legg fisk på stekebrettet med tomater når det gjenstår 12 min av steketiden.
Strø pankoblandingen over fisken og press den forsiktig fast.
TIPS: Noe av pankoblandingen vil falle av på stekebrettet – det skal brukes senere!
Ovnsbak fisk i 10-12 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, skrell squash i lange bånd med en potetskreller og finhakk den innerste biten.
Finhakk basilikum.
Bland olivenolje, chiliflak, squash, basilikum, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Vend ferdigstekte tomater i skålen.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett fisk, fries og salat på tallerkener.
Strø over resterende panering fra stekebrettet, og server med en klatt rømme.