Skip to main content
Rask kjøttdeig-arrabiata

Rask kjøttdeig-arrabiata

med stekte cherrytomater og basilikum

Tags:
Rask
Sterk
Allergener:
Sulfitter
Hvete
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

1 stk

Basilikum

2 stk

Sjalottløk

125 g

Cherrytomater

12 ml

Balsamico

(Inneholder: Sulfitter)

180 g

Spaghetti

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 stk

Paprika

70 g

Tomatpure

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Spart pastavann

½ ss

Olje til steking

½ ts

Salt til grønnsaker

½ ts

Sukker til saus

Næringsinnhold

Kalorier771 kcal
Energi (kj)3225 kj
Fett29.4 g
Mettet fett11.2 g
Karbohydrater82.1 g
Sukker16.9 g
Fiber6.9 g
Protein39.3 g
Natrium0.9 mg

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, slik at spaghettien ikke klistrer seg sammen.

TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Press eller riv hvitløk fint.

Stek kjøttdeig og grønnsaker
3

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, sjalottløk, tomat og paprika med salt i 4-5 min, eller til brunet og grønnsakene er myke.

Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt og chiliflak, og stek i ytterligere 1-2 min.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Lag saus
4

Rør inn balsamico, tomatpuré, pastavann og sukker i pannen.

La småkoke i 1-2 min, til sausen tykner.

Tilsett spaghetti
5

Tilsett spaghetti og halvparten av finrevet ost. Bland godt.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen ser tørr ut.

Server
6

Anrett kjøttdeigpasta i dype tallerkener.

Riv basilikum grovt over.

Strø over resterende ost.