Skip to main content
Texmex-krydret cheeseburger
Texmex-krydret cheeseburger

Texmex-krydret cheeseburger

med tortillachips og avokado- og kålsalat

Fysen på meksikansk mat? Vår deilige texmex-krydrede cheeseburger kombinerer burger og taco, kan det bli bedre? Burgerne toppes med ost og serveres i lune briochebrød med tortillachips, avokadosalat og kremet ranchdressing.

Tags:
Rask
Allergener:
Egg
Gluten
Melk
Hvete
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Briochebrød

(Inneholder: Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

250 g

Kjøttdeig av storfe

10 g

Tex-Mex

50 g

Cheddar/Gouda ostemix, revet

(Inneholder: Melk)

1 stk

Koriander

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

1 stk

Jalapeno

1 stk

Mais

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Avokado

1 stk

Lime

195 g

Tomatpassata

150 g

Tortillachips

(Kan inneholde spor av: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til saus

¼ ts

Salt til saus

1 stk

Egg til biffer

½ ts

Salt til biffer

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier1580 kcal
Energi (kj)6612 kj
Fett92.3 g
Mettet fett29.5 g
Karbohydrater124.7 g
Sukker19.8 g
Fiber13 g
Protein53.9 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium152.4 mg

Framgangsmåte

Lag enchiladasaus
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Tilsett halvparten av Tex-Mex. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett tomatpassta og salt, og ta stekepannen av varmen.

Brun mais
2

Hell væske av mais.

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, eller til noe brunet. Legg til side i en stor skål.

Finhakk koriander.

Bland koriander, majones og rømme i en liten skål. Sett til side.

Stek burger
3

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, resterende Tex-Mex og salt i en stor skål.

Form farsen til burgere (1 per person) med fuktige hender. Lag de noe større enn brødene.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek burgere i 4-5 min på hver side, eller til akkurat gjennomstekte.

Topp med osteblanding og la osten smelte.

VIKTIG: Burgerne er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Bland salat
4

I mellomtiden, halver jalapeno på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.

Halver lime.

Bland kål, jalapeno, avokado, en skvett limesaft og salt i skålen med mais.

TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.

Varm brød
5

Del brød på midten og plasser dem direkte på en rist i ovnen.

Varm i 3-4 min, eller til gjennomvarme.

Server
6

Fyll brød med burgere, ranchdressing og avokadosalat.

Server tortillachips, enchiladasaus, resterende ranchdressing og resterende salat i skåler ved siden av.