Fysen på meksikansk mat? Vår deilige texmex-krydrede cheeseburger kombinerer burger og taco, kan det bli bedre? Burgerne toppes med ost og serveres i lune briochebrød med tortillachips, avokadosalat og kremet ranchdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Briochebrød
(Inneholder: Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
250 g
Kjøttdeig av storfe
10 g
Tex-Mex
50 g
Cheddar/Gouda ostemix, revet
(Inneholder: Melk)
1 stk
Koriander
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
1 stk
Jalapeno
1 stk
Mais
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Avokado
1 stk
Lime
195 g
Tomatpassata
150 g
Tortillachips
(Kan inneholde spor av: Melk)
1 ss
Smør til saus
¼ ts
Salt til saus
1 stk
Egg til biffer
½ ts
Salt til biffer
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett halvparten av Tex-Mex. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett tomatpassta og salt, og ta stekepannen av varmen.
Hell væske av mais.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, eller til noe brunet. Legg til side i en stor skål.
Finhakk koriander.
Bland koriander, majones og rømme i en liten skål. Sett til side.
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, resterende Tex-Mex og salt i en stor skål.
Form farsen til burgere (1 per person) med fuktige hender. Lag de noe større enn brødene.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek burgere i 4-5 min på hver side, eller til akkurat gjennomstekte.
Topp med osteblanding og la osten smelte.
VIKTIG: Burgerne er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, halver jalapeno på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.
Halver lime.
Bland kål, jalapeno, avokado, en skvett limesaft og salt i skålen med mais.
TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.
Del brød på midten og plasser dem direkte på en rist i ovnen.
Varm i 3-4 min, eller til gjennomvarme.
Fyll brød med burgere, ranchdressing og avokadosalat.
Server tortillachips, enchiladasaus, resterende ranchdressing og resterende salat i skåler ved siden av.