Skip to main content
Honning- og soyamarinert kylling
Honning- og soyamarinert kylling

Honning- og soyamarinert kylling

med syltet agurk og gulrotbånd

La hele familien være med på å lage mat i dag! V i starter med å tilberede hvitløksris, som får lov til å putre seg god. Vi steker kylling og løk med en smakfull marinade av honning, soyasaus, hvitløk og olivenolje. Alt toppes med gulrot, syltet agurk knasende peanøtter.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Sennep
Egg
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Honning

2 stk

Gulrot

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder: Sennep, Egg)

1 stk

Løk

150 g

Langkornet hvit ris

3 stk

Hvitløk

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ dl

Vann til saus

½ ss

Olje til saus

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

½ ss

Mel til panering

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier795 kcal
Energi (kj)3324 kj
Fett24.7 g
Mettet fett7 g
Karbohydrater92.1 g
Sukker21.9 g
Fiber6.6 g
Protein45.8 g
Kolesterol0.3 mg
Natrium275 mg
Potassium62.7 mg
Calcium4.8 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Press eller finhakk hvitløk.

Smelt smør i en stor kjele på middels høy varme.

Stek halvparten av hvitløken i 30 sek. 

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt og la småkoke under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag marinade
2

I mellomtiden, bland soyasaus, honning, resterende hvitløk, vann og olivenolje i en liten skål. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Sylt agurk
3

Skjær løk i tynne skiver.

Skjær agurk i tynne, halve skiver.

Bland hvitvinseddik, agurk, en klype salt, sukker og vann i en liten skål og sett til side. Hell av væsken rett før servering.

Skjær kylling i strimler på et separat skjærebrett.

Stek kylling
4

Bland hvetemel, Ginger-Ninja og en klype salt med kyllingstrimler i en skål.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling og løk i 6-7 min. Vend ofte.

Tilsett marinade når det er 2 min igjen av steketiden. Krydre med en klype salt og pepper. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland ris og spinat
5

I mellomtiden, skyll spinat og grovhakk.

Grovhakk peanøtter. 

Skrell gulrot i lange bånd. Finhakk innerste del.

Band spinat med den ferdigkokte risen rett før servering.

Server
6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener.

Topp med honning- og soyamarinert kylling (sørg for å få all marinaden med), gulrot og syltet agurk.

Strø peanøtter over.