La hele familien være med på å lage mat i dag! V i starter med å tilberede hvitløksris, som får lov til å putre seg god. Vi steker kylling og løk med en smakfull marinade av honning, soyasaus, hvitløk og olivenolje. Alt toppes med gulrot, syltet agurk knasende peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Honning
2 stk
Gulrot
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder: Sennep, Egg)
1 stk
Løk
150 g
Langkornet hvit ris
3 stk
Hvitløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
1 ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ dl
Vann til saus
½ ss
Olje til saus
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
½ ss
Mel til panering
1 ss
Olje til steking
Press eller finhakk hvitløk.
Smelt smør i en stor kjele på middels høy varme.
Stek halvparten av hvitløken i 30 sek.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt og la småkoke under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, bland soyasaus, honning, resterende hvitløk, vann og olivenolje i en liten skål. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Skjær løk i tynne skiver.
Skjær agurk i tynne, halve skiver.
Bland hvitvinseddik, agurk, en klype salt, sukker og vann i en liten skål og sett til side. Hell av væsken rett før servering.
Skjær kylling i strimler på et separat skjærebrett.
Bland hvetemel, Ginger-Ninja og en klype salt med kyllingstrimler i en skål.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling og løk i 6-7 min. Vend ofte.
Tilsett marinade når det er 2 min igjen av steketiden. Krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skyll spinat og grovhakk.
Grovhakk peanøtter.
Skrell gulrot i lange bånd. Finhakk innerste del.
Band spinat med den ferdigkokte risen rett før servering.
Anrett hvitløksris i dype tallerkener.
Topp med honning- og soyamarinert kylling (sørg for å få all marinaden med), gulrot og syltet agurk.
Strø peanøtter over.