Skip to main content
Sprø koreansk kylling og jasminris
Sprø koreansk kylling og jasminris

Sprø koreansk kylling og jasminris

med kålsalat og ponzuvendt kålrabi

Prøv vår vri på koreansk fritert kylling. Vi panerer kylling med panko og peanøtter, og sprøsteker den i pannen mens risen koker. Samtidig blander vi en frisk kålsalat med lime og ponzumarinert kålrabi og koriander. Festmåltidet toppes med koreansk BBQ-saus, sesamfrø, sesammajones og et dryss vårløk.

Allergener:
Gluten
Sesam
Soya
Hvete
Peanøtter
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder: Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

150 g

Jasminris

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)

1 stk

Lime

150 g

Spisskål, skåret

15 ml

Ponzudressing

(Inneholder: Gluten, Soya, Hvete, Sulfitter)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Vårløk

75 g

Koreansk BBQ-saus

(Inneholder: Sesam, Soya)

1 g

Chiliflak

½ stk

Kålrabi, hvit

1 stk

Koriander

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Sukker til salat

1 ss

Vann til dressing

1 ss

Smør til saus

2 ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier1055 kcal
Energi (kj)4414 kj
Fett42.5 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater110.3 g
Sukker14.2 g
Fiber8.5 g
Protein54 g
Kolesterol0.4 mg
Natrium259 mg
Potassium62.7 mg
Calcium4.8 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Bland kålsalat
1

Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen, og la hvile under lokk i 10 min.

I mellomtiden, halver lime.

Bland kål, limesaft, salt, sukker og chiliflak i en stor skål.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Forbered råvarer
2

Bland sesammajones og vann i en liten skål.

Skrell og skjær kålrabi i 1/2 cm tynne staver.

Grovhakk koriander.

Bland koriander, kålrabi og ponzudressing i en mellomstor skål, og sett til side.

Finhakk peanøtter.

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme. Tilsett koreansk BBQ-saus, vann og sriracha. La putre i 1-2 minutter, til gjennomvarmt. Hold varm til servering.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Forbered panering
3

Krydre kylling med salt.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko og peanøtter i en tredje dyp tallerken.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Paner kylling
4

Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.

Legg til side på en tallerken.

Stek kylling
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min per side, til gyllen og gjennomstekt.Sett på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt.

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett kylling på samme tallerken, og hell over BBQ-saus og sesammajones. Topp med sesamfrø og vårløk.

Server med kålsalat og kålrabi.