Skip to main content
Vegetarisk chili sin carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk chili sin carne

Vegetarisk chili sin carne

med tortillachips og kjølende creme fraiche

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Melk
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

160 g

Vegetardeig

(Inneholder: Gluten, Bygg, Soya)

1 stk

Hvitløk

25 g

Ketchup

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

1 stk

Rødløk

½ stk

Rød chili

1 stk

Paprika, grønn

2 stk

Gulrot

½ pakke

Kidneybønner

5 g

Tex-Mex

1 pakke

Hakkede tomater

4 g

Grønnsaksbuljong

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

½ pose

Koriander

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde spor av: Melk)

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier987 kcal
Energi (kj)4130 kj
Fett37.88 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater118.91 g
Sukker27.5 g
Protein32.27 g
Natrium67.9 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett salt* [¼ ts | ½ ts] og ris, rør rundt og senk til middels lav varme. La simre i 10 min, ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i ytterligere 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 

Forbered grønnsaker
2

Skrell og riv hvitløk fint. Finhakk rødløk. Fjern frø fra chili [½ stk, 2P] og finhakk. Fjern frø fra paprika og skjær paprika og gulrot (uskrellet) i 1 cm terninger. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil. 

Stek løk
3

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk og rødløk under omrøring inntil velduftende, 1-2 min. 

Tilsett vegetardeig og grønnsaker
4

Tilsett vegetardeig, chili, paprika og gulrot i stekepannen og stek inntil grønnsaker begynner å mykne, 4-5 min. Tilsett Tex-Mex og stek under omrøring inntil velduftende, 30 sek. 

Kok saus
5

Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, ketsjup, soyasaus [½ stk, 2P] og kidneybønner [½ stk, 2P]. Kok opp og senk til middels varme. La simre under omrøring inntil lett tyknet, 5-6 min. Krydre med en klype sukker* [1 ts I 2 ts], og salt* og pepper* ved behov. Grovhakk koriander og skjær lime i båter. 

Servér
6

Anrett ris og chili sin carne i dype tallerkener. Topp med creme fraiche [1/2 stk, 2P] og pynt med koriander. Serveres med tortillachips og limebåter til å presse over.