HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Chili Sin Carne
topBanner
Vegetarisk chili sin carne

Vegetarisk chili sin carne

med tortillachips og kjølende creme fraiche

Tags:Vegetar
Allergener:glutenSoyamelkSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

160 g

Vegetardeig

(Inneholdergluten, Soya)

1 stk

Hvitløk

25 g

Ketchup

75 g

Creme fraiche

(Inneholdermelk)

1 stk

Rødløk

½ stk

Chili

1 stk

Paprika, grønn

2 stk

Gulrot

½ pakke

Kidneybønner

5 g

Tex-Mex

1 pakke

Hakkede tomater

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

½ pose

Koriander

75 g

Tortillachips

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 1)

½ ts

Salt* (steg 1)

1 ts

Sukker* (steg 5)

1 ss

Olivenolje* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier987.01 kcal
Energi (kj)4129.6499 kj
Fett37.8839 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater118.9076 g
Sukker27.5 g
Protein32.2677 g
Natrium67.9 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett salt* [¼ ts | ½ ts] og ris, rør rundt og senk til middels lav varme. La simre i 10 min, ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i ytterligere 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 

2

Skrell og riv hvitløk fint. Finhakk rødløk. Fjern frø fra chili [½ stk, 2P] og finhakk. Fjern frø fra paprika og skjær paprika og gulrot (uskrellet) i 1 cm terninger. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil. 

3

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk og rødløk under omrøring inntil velduftende, 1-2 min. 

4

Tilsett vegetardeig, chili, paprika og gulrot i stekepannen og stek inntil grønnsaker begynner å mykne, 4-5 min. Tilsett Tex-Mex og stek under omrøring inntil velduftende, 30 sek. 

5

Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, ketsjup, soyasaus [½ stk, 2P] og kidneybønner [½ stk, 2P]. Kok opp og senk til middels varme. La simre under omrøring inntil lett tyknet, 5-6 min. Krydre med en klype sukker* [1 ts I 2 ts], og salt* og pepper* ved behov. Grovhakk koriander og skjær lime i båter. 

6

Anrett ris og chili sin carne i dype tallerkener. Topp med creme fraiche [1/2 stk, 2P] og pynt med koriander. Serveres med tortillachips og limebåter til å presse over.