Skip to main content
Kremet toscansk laks og gratinerte tomater

Kremet toscansk laks og gratinerte tomater

med pistasj- og pestopotetsalat

By på ekte hverdagsluksus med vår kremete toscanske laks med gratinerte tomater. Denne premiumretten kombinerer enkle trinn med råvarer i toppklasse, hvilket gjør det lett å sette sammen et imponerende måltid som smaker himmelsk.

Allergener:
Pesce
Milk
Egg
Tree nuts
Pistazien
Gluten
Hvede

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Laksefilet

50 g

Soltørkede tomater

1 stk

Hvitløk

40 g

Finrevet ost

400 g

Småpoteter

1 stk

Basilikum

15 g

Pistasjnøtter

40 g

Ruccola

1 stk

Squash

2 stk

Tomat

15 g

Kapers

25 g

Panko paneringsmel

1 stk

Sitron

150 ml

Matfløte

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til pesto

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til pesto

½ ss

Olje til steking

1 ss

Olje til panering

Næringsinnhold

Kalorier994 kcal
Energi (kj)4157 kj
Fett62.9 g
Mettet fett19.2 g
Karbohydrater58.6 g
Sukker15.5 g
Fiber9.7 g
Protein44.8 g
Kolesterol100 mg
Natrium57.5 mg
Potassium563.8 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 220ºC/200ºC (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell ut vannet og sett til side under lokk.

I mellomtiden, finhakk kapers.

Halver tomat.

Bland panko, kapers, olivenolje og en klype pepper i en liten skål.

2

Fordel tomat på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir. Topp med panko- og kapersblanding, og trykk forsiktig så blandingen fester seg.

Skjær squash i tynne halvmåner og fordel dem på den andre siden av stekebrettet.

Drypp over en skvett oliveolje og krydre med salt og en klype pepper.

Ovnsbak tomat og squash i 15-25 min, eller til myknet og brunet.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

3

I mellomtiden, skyll ruccola.

Finhakk basilikum.

Halver sitron.

Finhakk pistasjnøtter.

Bland olivenolje, basilikum, pistasjnøtter, halvparten av finrevet ost, en skvett sitronsaft, salt og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Finhakk soltørkede tomater.

Finhakk eller press hvitløk.

4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 4-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg laks til side på en tallerken.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

5

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels varme.

Stek hvitløk og soltørkede tomater i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett matfløte og resterende finrevet ost, og rør godt. La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.

Vend pistasjpesto, squash og ruccola med poteter rett før servering.

6

Anrett laks, potetsalat og tomater på tallerkener.

Øs saus over laks.