Skip to main content
Kremet toscansk laks og gratinerte tomater

Kremet toscansk laks og gratinerte tomater

med pistasj- og pestopotetsalat

By på ekte hverdagsluksus med vår kremete toscanske laks med gratinerte tomater. Denne premiumretten kombinerer enkle trinn med råvarer i toppklasse, hvilket gjør det lett å sette sammen et imponerende måltid som smaker himmelsk.

Allergener:
Fisk
Melk
Nødder
pistasjnøtter
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

50 g

Soltørkede tomater

1 stk

Hvitløk

40 g

Parmigiano Reggiano

(Inneholder: Melk)

400 g

Småpoteter

1 stk

Basilikum

15 g

Pistasjnøtter

(Inneholder: Nødder, pistasjnøtter Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Havre, Sesam, Bygg, Peanøtter, Spelt, Rug)

40 g

Ruccola

1 stk

Squash

2 stk

Tomat

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Citrus

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til panering

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til pesto

¼ ts

Salt til pesto

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

Næringsinnhold

Kalorier1000 kcal
Energi (kj)4184 kj
Fett63.9 g
Mettet fett19.6 g
Karbohydrater58.1 g
Sukker15.5 g
Fiber9.6 g
Protein44.7 g
Kolesterol116.6 mg
Natrium187.9 mg
Potassium670.6 mg
Calcium244.3 mg
Iron0.5 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Forvarm ovnen til 220ºC/200ºC (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell ut vannet og sett til side under lokk.

Halver tomat.

Bland panko, olivenolje og en klype pepper i en liten skål.

Ovnsbak grønnsaker
2

Fordel tomat på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir. Topp med pankoblanding og trykk forsiktig så blandingen fester seg.

Skjær squash i tynne halvmåner og fordel dem på den andre siden av stekebrettet.

Drypp over en skvett oliveolje og krydre med salt og en klype pepper.

Ovnsbak tomat og squash i 15-25 min, eller til myknet og brunet.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Lag pesto
3

I mellomtiden, skyll ruccola.

Finhakk basilikum.

Halver sitrusfrukt.

Finhakk pistasjnøtter.

Bland olivenolje, basilikum, pistasjnøtter, halvparten av finrevet ost, en skvett sitrusfruktsaft, salt og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Finhakk soltørkede tomater.

Finhakk eller press hvitløk.

Stek laks
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 4-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg laks til side på en tallerken.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag saus
5

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels varme.

Stek hvitløk og soltørkede tomater i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett matfløte og resterende finrevet ost, og rør godt. La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.

Vend pistasjpesto, squash og ruccola med poteter rett før servering.

Server
6

Anrett laks, potetsalat og tomater på tallerkener.

Øs saus over laks.