Er du svak for meksikanske smaker? Da er dette retten for deg! Vi kan friste med pannestekt kylling i en fyldig texmex-krydret tomatsaus, servert på en seng av luftig ris. En fargerik gulrot- og spinatsalat og et dryss smulret salatost gjør retten komplett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
300 g
Kyllingbryst
4 g
Panamat
1 g
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
50 g
Gresk ost
(Inneholder: Melk)
1 stk
Tomat
30 g
Spinat
1 stk
Gulrot
5 g
Tex-Mex
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Olje til steking
1 ss
Smør til saus
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skyll spinat.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Bland spinat, gulrot, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle, og krydre med Panamat, salt og en klype pepper.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Tilsett tomat, hakkede tomater, Tex-Mex, smør, vann, salt og en klype pepper i stekepannen med ferdigstekt kylling. La småkoke i 3-4 min, eller til smøret har smeltet og sausen er gjennomvarm.
Anrett kylling, ris og salat i skåler.
Topp kylling med tomatsaus og smuldret salatost.