topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret kylling og tomatsaus

Krydret kylling og tomatsaus

med dampet ris og gresk salatost

Er du svak for meksikanske smaker? Da er dette retten for deg! Vi kan friste med pannestekt kylling i en fyldig texmex-krydret tomatsaus, servert på en seng av luftig ris. En fargerik gulrot- og spinatsalat og et dryss smulret salatost gjør retten komplett.

Tags:
Rask
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

300 g

Kyllingbryst

4 g

Panamat

1 g

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

50 g

Gresk ost

(Inneholder: Melk)

1 stk

Tomat

30 g

Spinat

1 stk

Gulrot

5 g

Tex-Mex

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Olje til steking

1 ss

Smør til saus

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier720 kcal
Energi (kj)3011 kj
Fett22.6 g
Mettet fett9.9 g
Karbohydrater79.2 g
Sukker14.7 g
Protein47.2 g
Natrium780 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag salat
2

I mellomtiden, skyll spinat.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Bland spinat, gulrot, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Forbered kylling
3

Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle, og krydre med Panamat, salt og en klype pepper.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

I mellomtiden, grovhakk tomat.

Tilsett tomat, hakkede tomater, Tex-Mex, smør, vann, salt og en klype pepper i stekepannen med ferdigstekt kylling. La småkoke i 3-4 min, eller til smøret har smeltet og sausen er gjennomvarm.

Server
6

Anrett kylling, ris og salat i skåler.

Topp kylling med tomatsaus og smuldret salatost.