Skip to main content
Sitron- og dillstekt sei
Sitron- og dillstekt sei

Sitron- og dillstekt sei

med ovnsbakte grønnsaker og aioli

Lyst på sei og rotgrønnsaker til middag? I dag skal vi lage en nydelig variant av klassikeren, hvor vi dekker fisken i sitron og baker den i ovnen. Tilbehøret i dag er ovnsbakte rotgrønnsaker, spinat, gresskarkjerner og en kremet aioli.

Tags:
Hvetefri
Melkefri
Under 650 kcal
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Panamat

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nødder, Bygg, Kamut, Rug)

300 g

Poteter

1 stk

Dill

250 g

Sei

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Pastinakk

30 g

Spinat

2 stk

Gulrot

1 stk

Rødbete

80 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

1 stk

Sitron

Næringsinnhold

Kalorier614 kcal
Energi (kj)2569 kj
Fett29 g
Mettet fett2.8 g
Karbohydrater58.2 g
Sukker20.5 g
Fiber12.3 g
Protein29.6 g
Natrium12.5 mg

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet, pastinakk, gulrot og rødbete (uskrelt) i 2 cm båter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Krydre med Panamat, en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær sitron i tynne skiver.

Bak fisk
3

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.

Legg fisk i en ildfast form, legg på et par sitronskiver og bak i 12-15 min, til gyllen.

TIPS: Fisken er ferdig når den er matt i midten.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, finhakk dill.

Skyll spinat.

Bland sammen
5

Når grønnsakene har 5 min igjen i ovnen, strø gresskarkjerner over grønnsakene og bak ut tiden.

Bland spinat med grønnssakene rett før servering.

Server
6

Anrett grønnsaker, gresskarkjerner og fisk på tallerkener.

Pynt fisk med dill og serevr med en klatt aioli på siden.

Press en skvett sitronsaft over retten.