Skip to main content
Pannestekt sei i fyldig basilikumsaus
Pannestekt sei i fyldig basilikumsaus

Pannestekt sei i fyldig basilikumsaus

med småpotet og kålsalat

Fikk vi deg på kroken med vår deilige overskrift? Vi håper det, for denne retten byr på et hav av smaker! Vi steker sei i pannen, og lar den godgjøre seg i en fyldig basilikumsaus. Som tilbehør frister vi med en syrlig kålsalat i appensindressing og smørvendte småpoteter.

Tags:
Rask
Allergener:
Fisk
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Sei

(Inneholder: Fisk)

150 g

Kålblanding

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Spelt, Rug, Hvete, Sesam, Kamut, Bygg, Peanøtter, Havre, Nøtter, Gluten)

400 g

Småpoteter

1 stk

Basilikum

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Appelsin

1 stk

Salat

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til poteter

¼ ts

Salt til poteter

1 ss

Olje til dressing

¼ ts

Salt til dressing

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Smør til steking

1 ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier675 kcal
Energi (kj)2825 kj
Fett37.1 g
Mettet fett18 g
Karbohydrater51.6 g
Sukker16.7 g
Fiber8.7 g
Protein32.8 g
Natrium420.5 mg
Calcium0.5 mg
Iron0.3 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og vend potet med smør, salt og pepper. Sett til side under lokk.

Lag dressing
2

I mellomtiden, halver appelsin.

Bland saft fra appelsin, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Bland salat
3

Grovhakk salat.

Vend salat og kålblanding i skålen med dressing, og sett til side.

Stek fisk
4

Finhakk basilikum.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Varm opp smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sei i 2-3 min på den ene siden.

Lag saus
5

Snu seifileter og tilsett matfløte, basilikum, grønnsaksbuljong, vann, salt og en klype pepper.

Stek videre i 2-3 min, eller til sei er gjennomstekt og saus har tyknet noe.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett potet, sei og salat på tallerkener.

Øs resterende saus over fisk.

Dryss over gresskarkjerner.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image