Skip to main content
Pannestekte pastinakklapper
Pannestekte pastinakklapper

Pannestekte pastinakklapper

med knuste poteter og gresk salat

Utforsk nye vegetarvarianter med våre pannestekte pastinakklapper! Lappene smaksettes med gressløk, løk, revet ost og hvitløk, og serveres med knuste, ovnsbakte poteter toppet med hvitløkssmør og en greskinspirert salat. Snakk om en grønnsaksfest!

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Egg
Sennep
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Småpoteter, ferdigkokte

125 g

Cherrytomater

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gressløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Egg, Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Pastinakk

100 g

Gresk ost

(Inneholder: Melk)

½ stk

Løk

½ stk

Sjalottløk

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1 ss

Smør til smør

2 stk

Egg til deig

3 ss

Mel til deig

½ ts

Salt til deig

1 ss

Olje til steking

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier896 kcal
Energi (kj)3748 kj
Fett54.3 g
Mettet fett18.8 g
Karbohydrater73.4 g
Sukker11.2 g
Fiber10.4 g
Protein26.9 g
Kolesterol0.2 mg
Natrium408 mg
Calcium0.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta smør ut av kjøleskap så det blir romtemperert.

Fordel potet på et stekebrett. Knus potet med bunnen av et glass.

Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk gressløk og løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skrell og riv pastinakk grovt.

Bland smør, hvitløk og en klype salt i en liten skål, og sett til side.

Lag farse
3

Bland pastinakk, grønnsaksbuljong, Hvitløksflørt, gressløk, finrevet ost, løk, egg, hvetemel, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Stek lapper
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Form farsen til lapper (2 per person) med en skje. Legg i stekepannen og flat ut med en stekespade.

Stek i 3-4 min per side, eller til gylne og gjennomstekte.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir. Fortsett med resterende farse.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de gå i stykker.

Bland salat
5

I mellomtiden, halver cherrytomat.

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Skyll salatblanding.

Smuldre salatost i en mellomstor skål. Tilsett salat, sjalottløk, cherrytomat, olivenolje og en klype salt og pepper, og bland godt.

Topp ovnsbakt potet med hvitløkssmør

Server
6

Fordel pastinakklapper, knust potet og salat på tallerkener.

Server med en klatt majones.