Utforsk nye vegetarvarianter med våre pannestekte pastinakklapper! Lappene smaksettes med gressløk, løk, revet ost og hvitløk, og serveres med knuste, ovnsbakte poteter toppet med hvitløkssmør og en greskinspirert salat. Snakk om en grønnsaksfest!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Småpoteter, ferdigkokte
125 g
Cherrytomater
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Gressløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Egg, Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Pastinakk
100 g
Gresk ost
(Inneholder: Melk)
½ stk
Løk
½ stk
Sjalottløk
60 g
Salatblanding
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Smør til smør
2 stk
Egg til deig
3 ss
Mel til deig
½ ts
Salt til deig
1 ss
Olje til steking
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta smør ut av kjøleskap så det blir romtemperert.
Fordel potet på et stekebrett. Knus potet med bunnen av et glass.
Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk gressløk og løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Skrell og riv pastinakk grovt.
Bland smør, hvitløk og en klype salt i en liten skål, og sett til side.
Bland pastinakk, grønnsaksbuljong, Hvitløksflørt, gressløk, finrevet ost, løk, egg, hvetemel, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Form farsen til lapper (2 per person) med en skje. Legg i stekepannen og flat ut med en stekespade.
Stek i 3-4 min per side, eller til gylne og gjennomstekte.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir. Fortsett med resterende farse.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de gå i stykker.
I mellomtiden, halver cherrytomat.
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Skyll salatblanding.
Smuldre salatost i en mellomstor skål. Tilsett salat, sjalottløk, cherrytomat, olivenolje og en klype salt og pepper, og bland godt.
Topp ovnsbakt potet med hvitløkssmør
Fordel pastinakklapper, knust potet og salat på tallerkener.
Server med en klatt majones.