Disk opp et herlig vegetarmåltid med våre Asiatiske grønnsakslapper! Vi blander en farse av vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus, og serverer lappene med luftig ris og en frisk salat med spisskål, syltet agurk og spinat. Retten toppes med kremet sesammajones og sriracha for et ekstra kick.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Vegansk sesammajones
(Inneholder: Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
150 g
Langkornet hvit ris
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Lime
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder: Gluten, Soya, Hvete)
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
2 stk
Vårløk
2 ts
Ingefær
1 stk
Gulrot
10 g
Sriracha
150 g
Spisskål, skåret
20 g
Asiatisk dressing
(Inneholder: Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
2 stk
Egg til frikadeller
½ ts
Salt til frikadeller
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Skyll spinat.
Halver lime.
Skrell agurk til lange bånd med en potetskreller.
Bland en stor skvett limesaft, sukker og salt i en liten skål. Vend agurk i laken og sett til side.
Pisk egg i en skål.
Tilsett panko, vårløk, ingefær, halvparten av spisskålen, gulrot, soyasaus, salt og en klype pepper. Bland godt.
VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!
Dekk bunnen av to stekepanner med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Form farse til lapper (3 per person) direkte i stekepannen, og trykk flate med en stekespade. Stek i 3-4 min, til gylne og gjennomstekte.
Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.
Tilsett spinat, resterende spisskål, salt og asiatisk dressing i skålen med syltet agurk. Bland godt, og tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Anrett vegetarlapper, ris og salat på tallerkener.
Topp med en skvett sriracha og sesammajones.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.