Man skal helst spise fisk en gang i uken, og med denne smakfulle fiskegryten får du oppfylt det kravet. Vend laksebiter og stekte grønnsaker i en fyldig kokossaus smaksatt av karripasta, ingefær, chili og hvitløk. Server over nudler, og topp herligheten med et dryss koriander og en skvett limesaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Koriander
1 stk
Lime
½ stk
Squash
150 g
Mie-nudler
(Inneholder: Hvete, Gluten)
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
20 g
Gul karripasta
(Inneholder: Sennep)
½ stk
Rød chili
2 stk
Hvitløk
2 ts
Ingefær
180 ml
Kokosmelk
200 g
Wokblanding
1 ss
Olje til steking
½ ts
Salt til saus
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær squash i 1 cm store biter.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek squash og wokblanding i 5-6 min, til myknet. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint.
Skjær lime i båter.
Grovhakk koriander.
Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek ingefær, hvitløk, chili og karripasta i 1-2 min, eller til velduftende.
TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.
Senk til middels varme. Tilsett kokosmelk, en skvett limesaft og salt, og la putre i 2-3 min, til sausen tykner.
I mellomtiden, fjern skinn fra laks og skjær i 3 cm store biter på et eget skjærebrett.
Tilsett laksebiter i saus. La putre i 5 min, til gjennomstekt.
Tilsett squash og wokblanding kjelen rett før servering.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, tilsett nudler i kjelen med kokende vann. Kok i 4 min, til myke.
Hell av kokevannet og skyll under kaldt vann.
Anrett nudler i dype tallerkener. Topp med laksegryte og koriander.
Server limebåter på siden.