Skip to main content
Amerikansk kjøttdeigpizza
Amerikansk kjøttdeigpizza

Amerikansk kjøttdeigpizza

med fyldig BBQ-saus og salsa

Pizza er raskt å lage og er en sikker favoritt hos hele familien. Vi lager en amerikansk variant med kjøttsaus, rødløk, ost og BBQ-saus for ekstra smak. Den ferdigstekte pizzaen toppes med fersk tomat- og avokadosalsa, så er det bare å hugge innpå!

Tags:
Rask
Barnevennlig
Spis meg først
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Panamat

2 stk

Tomat

1 stk

Hvitløk

60 g

BBQ-saus

(Inneholder: Sulfitter, Sennep)

50 g

Revet gouda

(Inneholder: Melk)

70 g

Tomatpure

1 stk

Pizzadeig

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam)

1 stk

Avokado

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

½ dl

Vann til kjøtt

½ ts

Salt til kjøtt

Næringsinnhold

Kalorier1107 kcal
Energi (kj)4633 kj
Fett45.5 g
Mettet fett16.3 g
Karbohydrater113.9 g
Sukker22.3 g
Fiber7 g
Protein53.4 g
Natrium67.5 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 250°C/250°C (varmluft).

Strø en god mengde hvetemel på kjøkkenbenken.

Halver pizzadeig. Rull hver del ut med hendene eller en kjevle, og la hvile i 3 min.

Skjær rødløk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

TIPS: La deigen hvile på kjøkkenbenken i 10 min for å oppnå romtemperatur.

Brun kjøttdeig
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig i 3-4 min, eller til brunet

Lag saus
3

Tilsett tomatpure, hvitløk, vann og Panamat i stekepannen. La småkoke i 1-2 min, til sausen tykner noe.

Krydre med salt og en klype pepper.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Stek pizza
4

Etter 3 min, kjevle ut deigen til den er 25 cm i diameter og legg den over på et stekebrett med bakepapir.

Fordel kjøttsaus på pizzabunnene og topp med rødløk.

Topp med BBQ-saus og gouda.

Stek i ovnen i 12-13 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

Bland tomater
5

I mellomtiden, finhakk tomat.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 2 cm store biter.

Bland tomat og avokado med en klype salt og pepper i en skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Server
6

Skjær pizza i stykker og server med tomat- og avokadosalsa.