Skip to main content
Libanesisk linsesalat
Libanesisk linsesalat

Libanesisk linsesalat

med tahinidressing og sprø za'atar chips

Disk opp til en libanesisk grønnsaksfest. Vår linsesalat er en fryd for både øyne og smaksløker. Vi byr på en varm linsesalat med spisskumminkrydrede grønnsaker toppet med en mild tahinidressing og smuldret salatost. Kronen på verket er hjemelagde tortillachips med za'atarkrydder.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Sesam
Egg
Sennep
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

25 g

Tahini

(Inneholder: Sesam)

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder: Gluten, Hvete)

150 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

4 g

Spisskummin, støtt

1 stk

Hvitløk

195 g

Grønne linser

(Kan inneholde spor av: Gluten)

2 stk

Rødbete

100 g

Salatblanding

8 g

Za'atar

(Inneholder: Sesam)

50 g

Gresk ost

(Inneholder: Melk)

2 stk

Gulrot

1 stk

Sjalottløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til dressing

¼ ts

Sukker til dressing

3 ss

Vann til dressing

¼ ts

Salt til tortillachips

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier873 kcal
Energi (kj)3653 kj
Fett52.5 g
Mettet fett14.3 g
Karbohydrater71.1 g
Sukker21 g
Fiber13.7 g
Protein24 g
Natrium67.8 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot og rødbete (uskrelt) i 2 cm store biter.

Skjær sjalottløk i 1 cm brede båter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med spisskummin, salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35, eller til myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Bland tahinidressing
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland yoghurt, majones, hvitløk, tahini, salt, sukker og vann i en liten skål. Sett til side.

Forbered tortillabrød
3

Skjær tortillabrød i 2 cm store firkanter.

Vend tortillabrød sammen med en skvett olivenolje, za'atar og salt i en stor skål.

Fordel i et jevnt lag på et stekebrett med bakepapir. Sett til side.

Ovnsbak linser
4

I mellomtiden, skyll grønne linser.

Tilsett linser på stekebrettet med grønnsaker og bland godt når det gjenstår  min av steketiden. Stek i resterende tid.

Sett samtidig inn za'atarchips i ovnen og bak i 4-5 min, eller til gylne.

Bland linsesalat
5

Avkjøl grønnsaker og tortillabrød.

Halver sitron.

Skyll salatblanding.

Bland salatblanding, en skvett sitronsaft, salt og olivenolje i en stor skål.

Tilsett ovnsbakte grønnsaker og linser i salaten og bland godt rett før servering.

Server
6

Anrett linsesalat i skåler og topp med tahinidressing, tortillachips og smuldret salatost.

Strø over resterende za'atar fra stekebrettet.