Disk opp til en libanesisk grønnsaksfest. Vår linsesalat er en fryd for både øyne og smaksløker. Vi byr på en varm linsesalat med spisskumminkrydrede grønnsaker toppet med en mild tahinidressing og smuldret salatost. Kronen på verket er hjemelagde tortillachips med za'atarkrydder.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
25 g
Tahini
(Inneholder: Sesam)
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder: Gluten, Hvete)
150 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
4 g
Spisskummin, støtt
1 stk
Hvitløk
195 g
Grønne linser
(Kan inneholde spor av: Gluten)
2 stk
Rødbete
100 g
Salatblanding
8 g
Za'atar
(Inneholder: Sesam)
50 g
Gresk ost
(Inneholder: Melk)
2 stk
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til dressing
¼ ts
Sukker til dressing
3 ss
Vann til dressing
¼ ts
Salt til tortillachips
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot og rødbete (uskrelt) i 2 cm store biter.
Skjær sjalottløk i 1 cm brede båter.
Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med spisskummin, salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35, eller til myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, majones, hvitløk, tahini, salt, sukker og vann i en liten skål. Sett til side.
Skjær tortillabrød i 2 cm store firkanter.
Vend tortillabrød sammen med en skvett olivenolje, za'atar og salt i en stor skål.
Fordel i et jevnt lag på et stekebrett med bakepapir. Sett til side.
I mellomtiden, skyll grønne linser.
Tilsett linser på stekebrettet med grønnsaker og bland godt når det gjenstår min av steketiden. Stek i resterende tid.
Sett samtidig inn za'atarchips i ovnen og bak i 4-5 min, eller til gylne.
Avkjøl grønnsaker og tortillabrød.
Halver sitron.
Skyll salatblanding.
Bland salatblanding, en skvett sitronsaft, salt og olivenolje i en stor skål.
Tilsett ovnsbakte grønnsaker og linser i salaten og bland godt rett før servering.
Anrett linsesalat i skåler og topp med tahinidressing, tortillachips og smuldret salatost.
Strø over resterende za'atar fra stekebrettet.