Skip to main content
Pannestekt sei og kremet dillsaus
Pannestekt sei og kremet dillsaus

Pannestekt sei og kremet dillsaus

med purre- og potetmos og eplesalat

Fisk og dill går som hånd i hanske, og denne retten er intet unntak. La deg friste av lekker pannestekt sei som får godgjøre seg i en fyldig dillsaus laget med matfløte og sitron. Fisken serveres på en seng av myk mos laget av potet og purreløk, og serveres med en syrlig eplesalat med reddik og gresskarkjerner på siden.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Fisk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

½ stk

Purre

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 stk

Eple

75 g

Reddiker

1 stk

Dill

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Spelt, Rug, Hvete, Sesam, Kamut, Bygg, Peanøtter, Havre, Nøtter, Gluten)

250 g

Sei

(Inneholder: Fisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

500 g

Bakepotet

1 stk

Salat

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til fisk

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier587 kcal
Energi (kj)2455 kj
Fett22.2 g
Mettet fett9.9 g
Karbohydrater62.6 g
Sukker17.6 g
Fiber11 g
Protein33.9 g
Natrium420.5 mg
Calcium0.5 mg
Iron0.3 mg

Framgangsmåte

Lag mos
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Halver og skjær purreløk i tynne skiver.

Kok potet og purre i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og mos potet og purreløk med melk, salt og en klype pepper. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for en mer kremet mos.

Bland dillsaus
2

I mellomtiden, finhakk dill.

Halver sitron.

Bland matfløte, en stor skvett sitronsaft, dill, grønnsaksbuljong og vann i en mellomstor skål.

Stek fisk
3

Tørk seifilet med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sei i 2-3 min på en side, snu forsiktig og tilsett dillsaus. La putre i 3-4 min, eller til fisk er gjennomstekt. Krydre med en klype salt og pepper.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Skjær reddik i kvarter.

Grovhakk salat.

Bland salat
5

Bland reddik, eple, salat, gresskarkjerner og salt i en mellomstor skål.

TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Server
6

Anrett sei, dillsaus, purre- og potetmos og eplesalat på tallerkener.