HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRisotto Alla Calabrese
topBanner
Risotto alla Calabrese

Risotto alla Calabrese

med balsamicogrønnsaker og fersk basilikum

Fanget denne oppskriften oppmerksomheten din? Vi lover at denne retten ikke vil skuffe! Vi lager en fantastisk risotto som får en herlig smak og fin farge av spinat, basilikum og calabresepesto. Spennende tilbehør er balsamicobakte grønne bønner og cherrytomater.

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:SelleriSulfitterMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Risottoris

60 g

Calabresepesto

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

150 g

Grønne bønner

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

1 pose

Basilikum

1 boks

Tomatpure

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 4)

5 dl

Vann (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier553 kcal
Energi (kj)2313 kj
Fett18.02 g
Mettet fett9.1 g
Karbohydrater79.34 g
Sukker14.9 g
Protein13.91 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Ildfast form
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Press eller finhakk hvitløk. Finhakk løk. Varm opp smør* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek løk og hvitløk under omrøring i 2-3 min. Tilsett ris og stek i ytterligere 1-2 min, til de er lett gjennomsiktige. Rør inn tomatpuré og stek i 3-4 min.

2

Tilsett vann* [5 dl | 10 dl], grønnsaksbuljong og en klype salt* i kjelen. Kok opp og fjern kjelen fra varmen. Overfør til en ildfast form og dekk til med sølvpapir. Bak i ovnen i 18-20 min, til væsken er absorbert og risen er ‘al dente’. TIPS: ‘Al dente’ betyr at ris er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.

3

Rens grønne bønner. Del cherrytomater i to. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

4

Fordel grønne bønner og cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Bland med balsamico, olivenolje* [1/2 ss | 1 ss], sukker* [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt* og pepper*. Bak på øverste hylle i ovnen når det gjenstår 15 min av tiden til risottoen.

5

Plukk og grovhakk basilikumblader. Grovhakk spinat. Ta risotto ut av ovnen. Tilsett spinat, basilikum (spar litt til pynt), calabresepesto og halvparten av finrevet ost og bland godt sammen. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen er for tørr.

6

Anrett risotto i dype tallerkener og topp med balsamicogrønnsaker og resterende finrevet ost. Pynt med resterende basilikum.