HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Blomkål
topBanner
Ovnsbakt blomkål

Ovnsbakt blomkål

med fullkornstabbouleh, mynteyoghurt og pistasjnøtter

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:glutenSelleriNøttermelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

550 g

Blomkål

4 g

Mild Mahal

1 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

100 g

Fullkornscouscous

(Inneholdergluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Agurk

½ stk

Rødløk

15 g

Pistasjnøtter

(InneholderNøtter)

1 pose

Mynte

1 pose

Bladpersille

60 g

Spinat

½ stk

Granateple

75 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

etter behov

Smør (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier455 kcal
Energi (kj)1905 kj
Fett10.76 g
Mettet fett3.7 g
Karbohydrater60.18 g
Sukker23.8 g
Protein19.49 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Fjern grønne blader fra blomkål og plasser blomkål på et stekebrett med bakepapir. Drypp med olivenolje* og gni med Mild Mahal, salt* og pepper* til blomkål er dekket. Bak øverst i ovnen i 30 min, inntil gylden. Tilsett pistasjnøtter ved siden av blomkål når det gjenstår 5 min av tiden. 


2

Press eller finhakk hvitløk. Riv gultor (uskrellet). Varm opp en klatt smør* og en skvett olivenolje* i en mellomstor kjele på middels høy varme. Tilsett hvitløk og gulrot og stek i 1-2 min, inntil velduftende. Tilsett vann* [2 ½ dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong og kok opp. Tilsett couscous og en skvett olivenolje* under omrøring. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller inntil vannet er absorbert. Rør rundt med en gaffel. La avkjøle en smule. 


3

Grovhakk spinat. Finhakk rødløk. Finhakk mynte og persille. Riv sitronskall [1/2 stk, 2P] og skjær sitron i båter. Rull granateple mellom hendene for å løsne frøene. Del granateple på midten. Senk granateple i en bolle med vann* og bruk fingrene til å rense frø fra det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Skyll frø under kaldt vann i en sil. TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av. 


4

Bland agurk, rødløk, halvparten av persille (spar litt til pynt) i en mellomstor bolle. Bland ferdig couscous med spinat. Ha couscous, spinat og en stor skvett sitronsaft og bland godt. Tilsett salt* [1/4 ts | 1/2 ts]  og pepper*. 


5

Bland yoghurt, sitronskall og mynte i en liten skål. Krydre med salt* og pepper*. Grovhakk ferdigristede pistasjnøtter. 


6

Skjær ovnsbakt blomkål i 2 cm tykke skiver. Anrett fullkornstabbouleh på tallerkener. Topp med blomkålskiver og øs med mynteyoghurt. Pynt med granateplefrø, pistasjnøtter og resterende persille.