Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
550 g
Blomkål
4 g
Mild Mahal
1 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
100 g
Fullkornscouscous
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
15 g
Pistasjnøtter
1 pose
Mynte
1 pose
Bladpersille
60 g
Spinat
½ stk
Granateple
75 g
Yoghurt
½ stk
Sitron
2.5 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
etter behov
Smør (steg 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Fjern grønne blader fra blomkål og plasser blomkål på et stekebrett med bakepapir. Drypp med olivenolje* og gni med Mild Mahal, salt* og pepper* til blomkål er dekket. Bak øverst i ovnen i 30 min, inntil gylden. Tilsett pistasjnøtter ved siden av blomkål når det gjenstår 5 min av tiden.
Press eller finhakk hvitløk. Riv gultor (uskrellet). Varm opp en klatt smør* og en skvett olivenolje* i en mellomstor kjele på middels høy varme. Tilsett hvitløk og gulrot og stek i 1-2 min, inntil velduftende. Tilsett vann* [2 ½ dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong og kok opp. Tilsett couscous og en skvett olivenolje* under omrøring. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller inntil vannet er absorbert. Rør rundt med en gaffel. La avkjøle en smule.
Grovhakk spinat. Finhakk rødløk. Finhakk mynte og persille. Riv sitronskall [1/2 stk, 2P] og skjær sitron i båter. Rull granateple mellom hendene for å løsne frøene. Del granateple på midten. Senk granateple i en bolle med vann* og bruk fingrene til å rense frø fra det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Skyll frø under kaldt vann i en sil. TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.
Bland agurk, rødløk, halvparten av persille (spar litt til pynt) i en mellomstor bolle. Bland ferdig couscous med spinat. Ha couscous, spinat og en stor skvett sitronsaft og bland godt. Tilsett salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper*.
Bland yoghurt, sitronskall og mynte i en liten skål. Krydre med salt* og pepper*. Grovhakk ferdigristede pistasjnøtter.
Skjær ovnsbakt blomkål i 2 cm tykke skiver. Anrett fullkornstabbouleh på tallerkener. Topp med blomkålskiver og øs med mynteyoghurt. Pynt med granateplefrø, pistasjnøtter og resterende persille.