HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMeksikansk Linsegryte
topBanner
Meksikansk linsegryte

Meksikansk linsegryte

med tortillachips og frisk tomatsalsa

Kveldens kulinariske reise går til Mexico, for vi skal lange en fantastisk linsegryte som får den perfekte smaken av vår ferdiglagede krydderblanding, Tex-Mex. Vi serverer linsegryte med en frisk tomatsalsa med lime og koriander, kjølende rømme og sprø tortillachips.

Tags:One PanRaskVegetar
Allergener:SulfitterSellerimelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Løk

1 stk

Rød paprika

150 g

Mais

1 pakke

Grønne linser

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ boks

Tomatpure

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

50 g

Mozzarella

(Inneholdermelk)

75 g

Rømme

(Inneholdermelk)

75 g

Tortillachips

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje* (steg 2)

3 ss

Vann* (steg 3)

¼ ts

Sukker* (steg 5)

½ ts

Salt* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier713.3887 kcal
Energi (kj)2984.8186 kj
Fett31.1615 g
Mettet fett9 g
Karbohydrater70.3215 g
Sukker20.6 g
Protein31.0628 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk løk. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Hell væske fra mais. Skyll linser under kaldt vann i en sil.

2

Varm opp olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk i 2 min. Tilsett paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grønnsaksbuljong og tomatpuré [1/2 boks, 2P] og stek i 1 min.

3

Senk til middels lav varme. Tilsett mais, linser, limesaft [1 ts | 2 ts], vann* [3 ss | 6 ss] og salt* [1/2 ts | 1 ts] under omrøring. La putre i 5-6 min. Krydre med en klype pepper*.

4

Skjær tomater i små terninger og sett til side i en skål. Grovhakk koriander.

5

Tilsett en skvett limesaft, sukker* [1/4 ts | 1/2 ts], halvparten av korianderen og smak til med salt* og pepper*. Rør godt.

6

Anrett linsegryte i dype tallerkener. Pynt med revet mozzarella, tomatsalsa og resterende koriander.  Drypp over noen klatter rømme. Server tortillachips på siden.