Skip to main content
Midtøstlig kikertgryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Midtøstlig kikertgryte

Midtøstlig kikertgryte

med gulrotcouscous og hakkede mandler

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Nøtter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

100 g

Fullkornscouscous

2 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

1 pose

Mynte

1 pakke

Kikerter

4 g

Saha-Ras

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Grønnsaksbuljong

20 g

Mandler

(Inneholder: Nøtter)

20 g

Tranebær

60 g

Spinat

(Kan inneholde spor av: Selleri)

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 4)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier669 kcal
Energi (kj)2800 kj
Fett22.2 g
Mettet fett4.9 g
Karbohydrater83.75 g
Sukker30.8 g
Protein24.58 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag couscous
1

Riv gulrot (uskrellet) grovt. Kok opp vann* [2 ½ dl | 5 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en kjele. Tilsett couscous og gulrot og bland sammen. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*. Ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i 5 min, eller inntil alt vannet er absorbert. Rør rundt med en gaffel. 


Forbered råvarer
2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash i 1 cm terninger. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil. Plukk og skjær mynteblader i tynne skiver. 


Stek squash og kikerter
3

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett squash og salt* [½ ts | 1 ts]. Stek inntil squash har fått farge, 3-4 min. Tilsett kikerter, Saha-ras og hvitløk, og stek inntil velduftende, 30 sek. 


Kok saus
4

Senk til middels varme og rør inn hakkede tomater, grønnsaksbuljong, sukker* [½ ss | 1 ss] og vann* [½ dl | 1 dl]. La simre inntil lett tyknet, 2-4 min. Tilsett spinat og yoghurt [1 ss | 2 ss] og bland sammen inntil spinat mykner, 1 min. Smak til med salt* og pepper*. Hvis ønskelig kan man tilsette en klatt smør*. 


Tilsett tranebær
5

Grovhakk mandler. Bland tranebær med ferdig couscous. 


Servér
6

Anrett gulrotscouscous i dype tallerkener og øs over med kikertgryte. Topp med resterende yoghurt, dryss med mandler, mynte og en klype chili.