Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Gulrot
100 g
Fullkornscouscous
2 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
1 pose
Mynte
1 pakke
Kikerter
4 g
Saha-Ras
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
4 g
Grønnsaksbuljong
20 g
Mandler
(Inneholder: Nøtter)
20 g
Tranebær
60 g
Spinat
(Kan inneholde spor av: Selleri)
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
1 g
Chiliflak
2.5 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 4)
½ dl
Vann (steg 4)
Riv gulrot (uskrellet) grovt. Kok opp vann* [2 ½ dl | 5 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en kjele. Tilsett couscous og gulrot og bland sammen. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje*. Ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i 5 min, eller inntil alt vannet er absorbert. Rør rundt med en gaffel.
Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash i 1 cm terninger. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil. Plukk og skjær mynteblader i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett squash og salt* [½ ts | 1 ts]. Stek inntil squash har fått farge, 3-4 min. Tilsett kikerter, Saha-ras og hvitløk, og stek inntil velduftende, 30 sek.
Senk til middels varme og rør inn hakkede tomater, grønnsaksbuljong, sukker* [½ ss | 1 ss] og vann* [½ dl | 1 dl]. La simre inntil lett tyknet, 2-4 min. Tilsett spinat og yoghurt [1 ss | 2 ss] og bland sammen inntil spinat mykner, 1 min. Smak til med salt* og pepper*. Hvis ønskelig kan man tilsette en klatt smør*.
Grovhakk mandler. Bland tranebær med ferdig couscous.
Anrett gulrotscouscous i dype tallerkener og øs over med kikertgryte. Topp med resterende yoghurt, dryss med mandler, mynte og en klype chili.